С правителствено постановление се създава Национален координационен център за безопасно

...
С правителствено постановление се създава Национален координационен център за безопасно
Коментари Харесай

Денонощен център ще координира мерките срещу автокатастрофите

С държавно разпореждане се основава Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата. Новата конструкция ще координира всички държавни ограничения за отбрана на здравето и живота на пътуващите. Той ще работи 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, заяви държавната пресслужба.

В структурата на Центъра влизат чиновници на основните дирекции " Национална полиция " и " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Министерство на вътрешните работи, Агенция " Пътна инфраструктура ", Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " и Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ". Не се планува за неговото действие да се харчат в допълнение пари, нито ще се разкриват нови щатни бройки.

Центърът ще обезпечава оперативна съгласуваност и взаимоотношение сред способените държавни структури при използването на ограничения за предварителна защита, краткотрайна организация на придвижване, съгласуваност при усложнени пътни и метеорологични условия, усложнения или блокиране на придвижването, пътнотранспортни катастрофи и повреди. Целта е в действително време чиновниците да получават сигнали и информация от всички способени институции и след оперативна обработка на данните да се подхващат общи дейности.

Според известието обособяването му ще способства за реализиране на задачата по пътищата да не умират хора, нито да получават тежки пострадвания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР