С правилната подготовка, онлайн интервюто за работа има много предимства

...
С правилната подготовка, онлайн интервюто за работа има много предимства
Коментари Харесай

Тънкости при намиране на работа в постковид реалността


С вярната подготовка, онлайн изявлението за работа има доста преимущества и за двете страни
(снимка: CC0 Public Domain)

Как да подготвим CV-то си, да се представим добре на онлайн изявление за работа и да получим покана от мечтаната от нас компания? Тези въпроси са постоянно настоящи за търсещите работа. С пандемията от Covid-19 настъпиха промени на пазара на труда, които се отразяват повече или по-малко на процеса по асортимент.

HR компанията Adecco България сътвори справочник със препоръки за претендентите за работа, някои от които могат да бъдат избрани като „ безконечни ”, а други са свързани с новата постковид действителност:

Да стартираме от CV-то

В идеалния случай то не би трябвало да бъде повече от 2 страници, даже и да имате дълготраен опит. Ето няколко дребни трика по какъв начин да форматирате автобиографията си, с цел да се уверите, че тя остава четлива:

Важно е да адаптирате CV-то си за съответната служба, за която кандидатствате. Мнозина се изкушават да не бъдат изцяло почтени с информацията, която прибавят в автобиографията и мотивационното си писмо, пробвайки се да покажат, че са квалифицирани за съответната позиция. Истината, обаче ще бъде разкрита още по време на първото изявление или пък ще излезе нескрито при искане на рекомендации от някогашни работодатели и/или предходни сътрудници.

Онлайн изявление за работа

Вследствие на пандемичната конюнктура, от ден на ден компании организират интервютата за работа онлайн. Но вирусът напълно не е единствената причина за тази смяна. Със сигурност Covid беше по този начин нужният подтик в тази посока, само че с вярната подготовка, онлайн изявлението за работа има доста преимущества и за двете страни. Ето няколко съвета:

Какво да питаме работодателя при изявление за работа

Интервюто за работа напълно не би трябвало да бъде едностранен развой. Въпросите на претендента към представителите на компанията дават опция за приемане на повече информация за бизнеса и самата позиция, само че на първо място демонстрират заинтригуваност и ангажираност. Такива въпроси могат да бъдат:

Всеки има самостоятелни условия и желания, по тази причина не се тормозете да питате за значимото за вас – гъвкаво работно време, изключителна работа, опция за работа от у дома, фирмена просвета, образования, бонуси, в допълнение здравно обезпечаване и така нататък

Бихте ли работили по празници и/или през уикенда?

С работата от у дома в известна степен се заличиха границите сред работното и свободното време. Когато на изявление получите въпроса дали сте склонни да работите на празници или в събота и неделя, бъдeте почтени през цялото време, вместо да прибързате да приемете работата и да съжалявате по-късно. Уважавайте границите си и бъдете директни по отношение на желанието да планирате изключителното работно време допустимо най-рано.

На въпроса нагоре може да отговорите: „ За страдание, заради моите фамилни задължения, не мога да се наемам да работя през всеки празничен ден, само че несъмнено бих могъл да се откажа от някои почивни дни, когато компанията има потребност от това ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР