С позицията си за бежанците България показва, че е фактор

...
С позицията си за бежанците България показва, че е фактор
Коментари Харесай

Каракачанов: С позицията си за бежанците България се показа като фактор в ЕС

С позицията си за бежанците България демонстрира, че е фактор в Европейския съюз. Това е позицията на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на отхвърли на министър-председателя на България Бойко Борисов страната ни да приема назад мигранти.

"Въпреки настойчивостта на немския канцлер Ангела Меркел и на някои нейни сътрудници от другите страни-членки на Европейски Съюз, позицията на страната ни остава твърда и непроменена. Това е значим знак за значимостта и полезността на патриотите в ръководството на страната ", показват от партията. Те напомнят, че това е и отстояваната с години линия на ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване и сегашен заместител министър-председател и министър на защитата Красимир Каракачанов. Именно миграционната политика на България беше и един от главните пунктове в предизборната стратегия на Обединени патриоти, който по безапелационен метод беше отстояван и стана част от управническата стратегия ГЕРБ - Оперативна програма, показват от пресцентъра.

"България като външна граница на Европейски Съюз носи отговорността за сигурността освен на своята територия, само че и за сигурността на цялата Общност. Ето за какво още през предишния мандат с помощта на напъните на патриотичните обединения в Народно събрание беше приключен градежът на оградата. Като министър на защитата Красимир Каракачанов усили военното наличие на пограничните региони, през които имаше пробив и нелегално влизаха мигранти. Всичко това докара до съвсем нулев бежански напън по границите и доста дребна населеност на центровете за бежанци ", означават от партията.

Поисканата от Красимир Каракачанов преди месец информация от Държавната организация за бежанците демонстрира, че в случай че през януари 2015 година потенциалът на центровете е бил напълнен на 67 %, през декември 2016 година стига до 85 %, то към юни 2018 година е едвам 11 %. Хората, които са постъпили на територията на България през интервала 2015-2018 година са главно от Афганистан, Ирак и Сирия. През 2015 година подадените молби са надлежно: Ирак - 6959, Афганистан - 6193, Сирия - 5993, Пакистан - 578, Иран - 175. През 2016 година броят на молбите е доста повишен. През 2018 година досега цифрите са напълно други - Афганистан - 286, Сирия - 123, Ирак - 107, Пакистан 24, Иран - 12.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР