С позиция от името на парламентарната група на БСП, ръководството

...
С позиция от името на парламентарната група на БСП, ръководството
Коментари Харесай

Ръководството на БСП смъмри социалистите, подкрепили Цацаров

С позиция от името на парламентарната група на Българска социалистическа партия, управлението на партията смъмри 27-те си депутати, които преди ден поддържаха Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия КПКОНПИ. Те носели " персонална отговорност " за това, че не се съобразили с решението да се гласоподава срещу Цацаров.

Според известието, изпратено до медиите, групата е имала политическо решение да не утвърждава кандидатурата на Цацаров. Против това били единствено трима депутати, по тази причина и било разрешено който има друго мнение да изрази другата си позиция от трибуната на Народното събрание.

" Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи обществено това. Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята персонална отговорност ", написа в известието, публикувано от пресцентъра на социалистите.

На въпрос по какъв начин ще бъде понесена отговорността за одобряването на Цацаров, зам.-председателят на групата Христо Проданов отговори, че " персонална отговорност се носи по доста способи, само че на първо място тя е пред гласоподавателите и партията ". Добави, че тематиката най-вероятно щяла да бъде разисквана на пленума на партията в събота.

Ръководството на партията обаче няма изключително доста разновидности, с които да " накаже " гласувалите за Цацаров, тъй като даже да ги изключи от парламентарната група, няма по какъв начин да ги принуди да изоставен Народното събрание. А в случай че останат самостоятелни депутати, групата на Българска социалистическа партия ще се стопи от 79 на 52.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР