С позитивни решения се градят приятелски отношения, с негативни решения

...
С позитивни решения се градят приятелски отношения, с негативни решения
Коментари Харесай

Македонският премиер: Нашият народ никога не би наложил вето на българския |

" С положителни решения се градят другарски връзки, с отрицателни решения трупаме мъка. Нашият народ никога не би наложил несъгласие на българския ", разяснява пред локални медии македонският премиер Зоран Заев във връзка твърдата позиция на България по присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Все по-сигурно е, че България ще блокира Северна Македония и страната няма да стартира договаряния с Европейски Съюз макар позитивното решение, заяви той.

Премиерът добави, че в никакъв случай не губи вяра, защото отговорността на политиците е огромна и предизвести, че такова решение може да провокира развиване на нежелани събития у двете страни.

Заев сподели, че до края на декември има опция да се свика първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз. Той акцентира, че чака " отговорност от българската страна, тъй като те имат другари у нас ".

Премиерът на Република Северна Македония изрази вяра, че България ще резервира духа на другарството.

„ Никой не им оспорва правото да се самоопределят и да назовават езика си, както желаят, само че не сме съгласни това право на самоопределение да бъде учредено на ненавист, кражба на история и отказване на България и българското ", сподели по-рано външният ни министър Екатерина Захариева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР