С поздрав за началото на новата учебна година и предупреждения

...
С поздрав за началото на новата учебна година и предупреждения
Коментари Харесай

С предупреждения за проблеми в образователната система започна парламентарния ден


С привет за началото на новата образователна година и предизвестия за проблеми в просветителната система стартира парламентарният ден. Росица Кирова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, която ръководи съвещанието на народните представители, поздрави учениците и прикани за респект към учителите.

" На тези, които със своето самообладание, професионализъм и с виновната си работа и несъмнено, със своята обич към учениците, предават на своите ученици стремежът към познание и мъдрост ", добави Кирова.

От Движение за права и свободи също поздравиха възпитаници и учители. Депутатът Дженал Топалова от Движението предизвести, че има съществени проблеми в просветителната система.

" Най-притеснителни обаче са данните от тазгодишното Национално външно оценяване,които разкриват утежняване на резултатите на учениците, завършващи 4. клас. Това в допълнение задълбочава по този начин наречената " просветителна беднотия " ", уточни Топалова. Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия също обърна внимание на проблемите в просветителния развой.

" Непрекъснато се стараем да обхванем всички деца в системата на ученикът да му е забавно в учебно заведение, а установяваме, че децата ни усвояват все по-малко познания и умения, че имаме 47 % функционално необразовани деветокласници, че експанзията в учебно заведение пораства, а дисциплината пагубно пада, че възрастните са по-образовани от младите ", разяснява Анастасова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР