С появата на новата партия шансовете на БСП да постигне

...
С появата на новата партия шансовете на БСП да постигне
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Има шанс за едно стабилно мнозинство на промяната с участието на БСП

" С появяването на новата партия възможностите на Българска социалистическа партия да реализира по-добър резултат понижиха. Това се видя с всички партии, които се борихме за смяната в предходното Народно заседание и не успяхме. Все отново би трябвало да отчетем, че с помощта на успеха на " Продължаваме промяната " в този момент има късмет да има едно устойчиво болшинство в Народното събрание. Мнозинство на действителната смяна, в което Българска социалистическа партия има всички благоприятни условия да взе участие. Разговорите към този момент започнаха. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в " Здравей, България " по Нова телевизия.

Той изрази задоволеност, че преговорният метод на Българска социалистическа партия в 46-то Народно заседание е напълно общопризнат от " Продължаваме промяната ". " Изрично казахме, а Кирил Петков и Асен Василев го потвърдиха, че първото, което ще създадем, е да приказваме по политики. Когато забележим, че има допирни точки и има опция да се направи нещо дружно, тогава ще погледнем и към съответните хора, които ще осъществят тези политики ", акцентира Вигенин.

" От Българска социалистическа партия работим Румен Радев и Илияна Йотова да победят на президентските избори. Социалистите всеобщо ги поддържаха, както се видя от разбивките на вота. Всъщност най-масовата поддръжка за Радев е пристигнала точно от симпатизантите на Българската социалистическа партия. Не се колебая, че социалистите ще поддържат Румен Радев и Илияна Йотова и на втори тур ", сподели още зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

" Истината е, че имаше случаи в предходни интервали, когато съответни публични поръчки някакси стигаха до избрани хора, които бяха съперници на Нинова. Може би това е била цената да бъдат съперници на Нинова. Начинът да се ерозира Българска социалистическа партия беше най-разнообразен - и външни удари, и вътрешни. Това, което видяхме в последните месеци е, че част от същите тези хора се оказаха назначени на разнообразни позиции в служебното държавно управление. Те се трансфораха в представители с изключение на на държавното управление и на така наречен съпротива. Все отново, когато си представител на служебното държавно управление, е добре да се въздържаш от партийни оценки ", разяснява той.

Кристиан Вигенин бе безапелационен, че не приема вътрешнопартийни търкания да бъдат изваждани сред първи и втори тур на президентските избори. Според него те слагат под въпрос така и така комплицираната обстановка с втория тур.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР