С появата на хаштагове като #avotoast и #breakfastbowlsInstagram се превърна

...
С появата на хаштагове като #avotoast и #breakfastbowlsInstagram се превърна
Коментари Харесай

Лунно мляко - какви са ползите от новата мания

С появяването на хаштагове като #avotoast и #breakfastbowlsInstagram се трансформира в място, което основава уелнес трендове. А след пренасищането с карфиолените пици е малко изненадващо да установите, че нововъзникващият тренд не включва нормалните веган артикули.
Най-новата " звезда ", завладяваща потока от изявления в Intagram, в действителност е направена от мляко, оповестяват от The Independent.

Това са 4-те стъпки, с помощта на които ще стопите коремчето
“Moon Milk” или лунно мляко е топла напитка, приготвена съгласно традициите на Аюрведа от мед, канела и краве мляко.
Питието се употребява в античната холистична процедура като средство при бодърствуване и нормално се употребява преди лягане.
Един от главните правила на Аюверда е намирането на съгласуван метод към мозъка, тялото и душата, а положителният сън е значима част от това. Оттук и появяването на лунното мляко, възхвалявано за своите облекчаващи напрежението свойства.

Не ги подценявайте: 7 признаци, които демонстрират, че ядете прекалено много сол (СНИМКИ)
Повече от 3300 изявления с хаштага #moonmilk демонстрират, че тази наклонност се е популяризирала в западната просвета, а потребителите не стопират да качват изображения на естетично аранжираните си питиета в приятни пастелни цветове.
Може би гледате озадачено тези фотоси и се питате за какво чашите са цялостни с течност в лилави, златисти или сини оттенъци.



Отговорът е, че инстаграмърите преобразяват млякото с натурални оцветители като матчa, дестилат от цвекло или куркума.
Лондонската уелнес марка Glow Bar създава набор от предписания за оцветяване на лунното мляко, в които се употребяват лавандула и дестилат от рози, предопределени да покачат равнищата на серотонина. Основателят Саша Сабапати твърди, че топлата напитка може да помогне да се възстановят хормоните след забързан и под напрежение ден.
Въпреки това, за разлика от истинската Аюрведа рецепта, напитките на Glow Bar са без млечни артикули и съдържат билката Ашваганда.
" Ашваганда е една от тези билки, които могат да се одобряват заран, с цел да се откри успокоение преди забързан ден, или вечер, с цел да се приготви вашият прганизъм за лягане ", споделя Сабапати пред The Independent.
" В продължение на няколко седмици тя оказва помощ на тялото ви да възстановява равнището на кортизол, което води до контролиране на съня, а също по този начин понижава тревогата и безпокойството.
" Обикновено подготвяме нашите произведения - тоник и лунно мляко - с веган артикули, защото млечните са склонни да предизвикават възпаления в тялото - нещо, коетосе опитваме да избегнем, когато искме да издигнем мозъците и телата си на по-здравословно равнище.
Макар да звучи като съвършената запарка за благополучен и здравословен метод на живот, нутриционистът Риан Ламбърт счита, че може би изгодите от лунното мляко са малко пресилени.
" От решаващо значение е да помним, че ние като хора сме разнообразни ", споделя създателят на Re-Nourish пред The Independent.
" Докато някои могат да се закълнат, че чаша горещо мляко и сладки подправки им оказва помощ да се провиснал, при други може да нямат никакъв резултат ".
Ламбърт прибавя, че лунното мляко може в действителност да ви да помогне да релаксирате, само че сигурно не е " напитка-чудо ", която обезпечено ще ви обезпечи бързо заспиване и първокласен сън.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР