С повишаването на температурите се вдига градусът и на политическата

...
С повишаването на температурите се вдига градусът и на политическата
Коментари Харесай

Заговорът срещу Корнелия

С повишението на температурите се подвига градусът и на политическата борба у нас. На процедура се намираме в предизборна обстановка без значение дали парламентарният избор ще бъде ексклузивен още тази година или постоянен напролет на 2021.
Фронтовата линия е прокарана сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а артилерийската подготовка преди генералната борба подсказва кой кой е и защо се бори. Особено що се отнася до по-малките играчи, търсещи своята печеливша карта в идните залози.
Най-очевидни на този стадий са анонсите на петата колона на „ позитано " №20 за чиито транспарантни козове не е нужен никакъв код.
Групичката по ползи, консолидирана към Георги Гергов, Михаил Миков, Димитър Дъбов, Георги Божинов, Атанас Мерджанов и Ангел Найденов се стреми по всевъзможен начин да в профил Корнелия Нинова като разменна монета за евентуално партньорство с ГЕРБ. Не толкоз във властта, колкото в потреблението на еврофондовете и „ публичните поръчки " плюс парламентарна идилия със сговорчива „ съпротива " и Бащица...
Тези по този начин наречени червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми към „ груповата традиция " на Столетницата, сякаш подценена от председателката, само че болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия.
Това умозаключение се отнася най-много за старите апаратчици от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, до момента в който „ аленият " олигарх Гергов търси варианти за бизнес договорка с Бойко Борисов.
Офертата е кристално ясна - главата на Нинова против подмолна коалиция сред ГЕРБ и фракцията на „ Позитано " №20, наречена Пета колона. Тоест агентура на съперника в личния гръб. В лексиката на шпионажа има и различен синоним на двойната игра - „ къртица "...
Разположението на силите към фронтовата линия се вижда и без съвременна електроника.
Националната медийна бригада на ГЕРБ ежедневно обслужва Гергов и Ко във войната против Нинова, без даже да прикрива по някакъв метод корпоративно-политическата Схема. А тя е толкоз семпла, като че ли е измислена от някоя Бой-кова „ мисирка " с два грама мозък.
Целта е да се тика напред Петата колона като нейните лица се разкрасяват с „ национално виновен " грим, до момента в който в това време първата дама на Столетницата се сатанизира по класическа Гьобелсова рецепта.
Интересно, дали старши сътрудниците от ГЕРБ считат, че с тези номера от селски вечеринки могат да оказват помощ на своите подизпълнители от кръга на Свинаря? Още повече откакто и децата схванаха от кои външни сили и ползи е наложен изкуственият вътрешен спор в Българска социалистическа партия. Подписка вместо детектор на лъжата.
Нечистоплътната мимикрия на ренегатите в управителните структури на Българска социалистическа партия с цялостна мощ блесна по време на неотдавнашния пленум, когато Петата колона и нейните креатури отхвърлиха предлагането на Нинова за всенародна подписка против хунтата. Аргументът бе колкото безразсъден, толкоз и неуместен, тъй като препращаше тематиката към... Народното събрание?!
Странно, белким Гергов, Миков и Ко считат, че е допустимо да се води естествена парламентарна битка в изискванията на едноличен режим, при който Началника вкарва и изкарва депутати, режисира кворума, строява „ патериците " и шляпа по главите „ мисирките " и „ тулупите "?!
За всеки средноинтелигентен човек у нас е ясно, че сега „ парламентарната народна власт " е изпразнена от наличие и служи единствено за фасада на корпоративно-олигархичната тирания на ГЕРБ, чиито рецидиви се възпроизвеждат пред очите ни всеки божи ден.
И тъкмо когато Нинова предложи опция на обречената процедура под опашката на Коня, обезсмислена от Машината за гласоподаване на ръководещите, агентурата на Бойко Борисов на „ Позитано " №20 скочи на амбразурата и отхвърли подписката.
А този неофициален цивилен избор можеше да има най-малкото морална стойност като консолидация на публичната сила против режима.
Но нали „ патериците " са тъкмо за това - да поддържат „ стабилността " на инвалида. И в живота, и в политиката.
И въпреки всичко усилието не бе на вятъра, защото неодобрената подписка послужи като детектор на лъжата, който за прощален път сподели кой кой е и защо се бори в Българска социалистическа партия и изобщо.
И потвърди, че Нинова е единствената гаранция за идейно-политическата еднаквост на най-старата партия.
В случая не става въпрос за персони, а за правила, тъй като офанзивата против водача е хибридна интервенция за завладяване от вътрешната страна на единствената действителна опозиционна мощ у нас в сегашния миг. Уравнението е сбъркано.
В процеса на вътрешните исблъсъци на „ Позитано " №20, които имат директно отношение към целокупния политически развой, се чуха някои извънредно забавни откровения.
Георги Гергов съобщи, че „ Нинова е рискова за България ", явно поради рецензията на председателката по отношение на дейностите и бездействията на Властта около Вируса и по доста други мотиви.
Сега остава Свинаря да се разграничи от оценката на Нинова за престъпния Преход, лишил хляба, вероятността и живота на хиляди и хиляди българи, а евентуално ще чуем и някой да пропагандира за „ национално единодушие но 4 февруари 1997-а, след което стартира вторият стадий на огромното плячкосване, наречено приватизация?
Вероятно с цел да си заплюе място в „ Листата на чакащите " при идващото разпределяне на парламентарните карти, в ансамбъла на „ къртиците " се включи и Румен Петков, който извъртя по неуместен метод думите на Нинова за вица във връзка „ дрона на Румен Радев, снимал чекмеджето на Бойко Борисов ". Очевидно някогашният вътрешен министър храни положителни мемоари от интервала, когато ренегатите от АБВ бяха парламентарни марионетки на ГЕРБ, и се стреми да рестартира колаборацията.
А конкуренцията за сърцето на ББ по никакъв начин не е дребна - Петата колона в Българска социалистическа партия, „ патриотите ", Марешки, градската десница, върнала Винету на белия кон преди шест години, и така нататък
При Движение за права и свободи е друго, тъй като Борисов е този, който върви на пръсти към тях, с цел да не ги разсърди инцидентно, тъй като другояче момчето си отива...
Откъдето и да се огледа, уравнението е сбъркано.
Не Нинова е рискова за България, а ГЕРБ е смъртоносна опасност за страната. Нинова е рискова единствено за Бойко Борисов и неговата клика, които тъкмо затова са осиновили изцяло безвредните олигарси и апаратчици от „ Позитано " №20.
Нищо чудно да им окажат още по-сериозна финансова, организационна, медийна, милиционерска и юридическа поддръжка на идния общопартиен избор за водач на Столетницата. По изпитаната изборджийска технология на ГЕРБ от наследството на Бай Ганьо...
Истината не е компромат - въздухът на София, водата на Перник, отровните детски храни и ГМО-то в комерсиалните вериги, за токсичните и биологичните боклуци с неразбираем генезис, за подправените автомагистрали, за ББР или за далаверите със санирането по „ социална поръчка "? Този лист към този момент е цялостен телефонен справочник, само че агентурата на Властта измежду „ алената аристокрация " се усеща наранена от името на своя Началник Бойко Борисов. И припява на грандиозната операция, наложена у нас от десетилетие насам, съгласно която всяка рецензия против ГЕРБ е ориентирана против страната, Европейски Съюз, НАТО и Исус Христос... Нормално ли е да се поставя знак за тъждество сред България и една „ Организирана незаконна група " за осребряване на властта?
Автор: Георги Атанасов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР