С повече от 770 нови книги ще се сдобие Градска

С повече от 770 нови книги ще се сдобие Градска ...

С около 770 нови книги библиотеката в Асеновград попълва фонда си.

С повече от 770 нови книги ще се сдобие Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград, като сред тях се очаква да преобладава художествената литература. Идеята се реализира по спечелено от библиотечната институция финансиране по проект за обновяване на фондовете й. Одобрението е по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ за 2019 г.
Целта на инициативата е финансово подпомагане на проекти на обществените библиотеки при обновяване на фондовете им с творби и други информационни източници за насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация. Общата стойност на проекта е малко над 9 500 лева, като около 8 500 лева ще бъдат финансирани от програмата. Останалите близо 1 000 лева ще бъдат съфинансирани от бюджета на Градската библиотеката в Асеновград.
"Сумата ще бъде изразходвана за обновяване на библиотечните колекции", подчерта пред Actualno.com директорът на библиотечната институция Милена Марковска. Тя допълни, че в проекта са включени 770 библиотечни документа, като броят на заглавията е малко над 600. 36% от тях са на български автори, а включените издателства са 92. Предстои подписване на договор с Министерство на културата, набавяне на произведенията, техническа им обработка и включването им във фондовете на Градска библиотека.

Източник: actualno.com