С повече от 30 места за събиране на стари гуми,

...
С повече от 30 места за събиране на стари гуми,
Коментари Харесай

СО осигурява повече от 30 места за събиране на стари гуми

С повече от 30 места за събиране на остарели гуми, излезли от приложимост, Столичната община се бори с мръсния въздух. Старите гуми ще бъдат рециклирани. За предходната година от сходни площадки са събрани над 12 500 гуми, досега за тази година са събрани над 10 500. Хората могат да оставят гумите на местата непрекъснато, а Районният инспекторат би трябвало да следи за събирането на гуми и да се ангажира с извозването им.

 Татяна Асенова, Столичен инспекторат: Освен тях в сезона на промяна на гумите, който е нормално напролет и есента, жителите могат да ги оставят в пунктовете за промяна на гуми, в автосервизи, както и в три лицензирани площадки притежаващи съответните разрешителни документи. Всички тези адреси могат да бъдат открити както на страницата на Столичен инспекторат, по този начин и на страницата на Столична община.
От Столичния инспекторат прецизираха, че сходни места бяха открити още през 2017 година До момента от там не са открили товарене на огромно количество гуми в бусове и каруци за горене. Уточняват още и че пунктовете не са място, където автосервизите да изхвърлят гумите, които са събрали. Санкцията за нарушаване за юридически лица е до 5 000 лв.. До момента няма сигнали за сходни нарушавания. Гумите всекидневно се извозват до хранилище Враждебна, откъдето лицензирана компания ги транспортира за преработване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР