С построяването на магистрала Хемус БВП ще се вдигне с

...
С построяването на магистрала Хемус БВП ще се вдигне с
Коментари Харесай

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на Хемус

С построяването на автомагистрала " Хемус " Брутният вътрешен продукт ще се вдигне с най-малко 10-20%, разгласи предизборно през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ направи оптимистичната си прогноза, до момента в който инспектира строителството сред Ябланица и Боаза. На предизборната обиколка на ГЕРБ в провинцията, маскирана като работно посещаване, участваха районният министър Петя Аврамова, финансовият Владислав Горанов и шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Георги Терзийски.

Работата по правата Ябланица - Боаза напредва и е изцяло реалистично да е подготвена наесен - половин година предварително, рапортуваха от АПИ. Проектът се финансира напълно от републиканския бюджет и се извършва от " Автомагистрали ". В края на 2018 година държавното управление обезпечи на строителя 1,3 милиарда лева за построяването на 134 км от автомагистралата.

Борисов разгласи, че до края на 2022 година строителството на " Хемус " ще е подминало Плевен, а до две години ще е подготвена и частта от Белокопитово до Търговище. Той се възмути, че хората " от година и половина карат по автомагистрала, а не помнят труда на стотиците служащи ". " Чували сме всевъзможни нелепости за " Хемус " кой какво бил направил. Всъщност тя е направена до Правец, знаете за какво. И никой в никакъв случай не е мислил да я прави, няма дори план. А другояче всички умират да приказват за Северозапада, за Северна България и всичко останало ", съобщи още Борисов, още веднъж приписвайки си заслуги.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР