С постоянство и много труд, първият международен турнир за Купата

...
С постоянство и много труд, първият международен турнир за Купата
Коментари Харесай

За първи път у нас: Международен турнир по баскетбол в колички

С неизменност и доста труд, първият интернационален шампионат за " Купата на София " по баскетбол за хора в колички – е реалност. Домакин на конкуренцията, която стартира през днешния ден в столичната зала " Триадица ", е " Левски ".

В шампионата вземат участие още " София-Балкан " и тимове от Черна Гора и Сърбия. Българските отбори започнаха с триумфи, а с изключение на успехите, за " сините " огромната цел остава закупуването на профилиран бус, който да се употребява от " Левски " и националния тим.

" Вече имаме 40 хиляди лева, които са в сметката на " Левски ". Имаме оферта за 73 хиляди и над тях ни трябват още 24 хиляди за адаптиране. Все още сме на средата, само че до края на лятото ще го поръчаме, даже и на лизинг. ", съобщи треньорът на " сините " Владимир Искров.

" Това е една магия, тъй като ние преди 10 години не можехме да уцелим мрежичката, Гърция през 2019-а станаха европейски първенци, а ние през предходната година ги победихме 2 пъти, тъй че нашите триумфи едвам в този момент предстоят. ", добави той.

Преди да се насочат към закупуването на бус, " сините " събраха нужната сума за специфична количка на 16-годишния Цветомир Цветков - състезател на " Левски " и национал. Тогава с помощта на клуба, репортаж на bTV и съпричастността на донорите, фантазията на надареното момче се сбъдна!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР