С постигнатата джентълменска договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работота на

...
С постигнатата джентълменска договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работота на
Коментари Харесай

Все по-малки стават шансовете за кабинет и в 49-ото Народно събрание

С постигнатата " джентълменска " сделка сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работота на 49-ото Народно заседание бе стартирана, само че това не значи, че се отварят светли хоризонти пред сформиране на постоянно държавно управление.

Напротив!
Червените линии сред партиите стават все по-дълбоки, а междуличностите връзки все по-изострени.
Готовността за взаимни отстъпки, която видяхме при избора за ръководител на Народното събрание, не се усеща с приближаване на конституцонната фаза, която или ще роди държавно управление, или ще изчерпа като ялов и този парламент.

Президентът Радев този път забърза процедурата и в идващите два дни ще завърти обичайните съвещания, които по принцип нищо не вземат решение и се отличават със своята приказливост и неефикасност.

В сряда най-вероятно президентът ще връчи на първата политическа мощ ГЕРБ-СДС първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.
Към този миг Борисов не си е обезпечил съдружни сътрудници за ръководство на страната.

Неистовите му апели всеки ден, че държавно управление сред неговата партия и ПП-ДБ е най-хубавият и постоянен път за страната, удрят на камък. Всички политически фактори от Политическа партия и Демократична България в последните два дни изрично обявиха, че държавно управление на ГЕРБ или с ГЕРБ няма да поддържат и заостриха персоналните си рецензии към самия Борисов.

Нещо повече - хората на Петков/Василев настойчиво тикат Борисов към разновидността ГЕРБ-БСП-ДПС, от който би се появило в действителност устойчиво ръководство, само че от който Борисов бяга като демон от тамян.

Към Българска социалистическа партия има подадени индикации за поддръжка на държавно управление на ГЕРБ, само че Нинова ще изиска това да се обвърже с публично съдружно споразмение, на което пък Борисов не е склонен.

 

С Движение за права и свободи диалози не са водени, с ИНТ- също.


Така на старта на конституционната процедура - възможностите за кабинет на ГЕРБ-СДС клонят към нула,а  напъните на Борисов за намиране на печеливша формула се обрисува да са без триумф.
.

С втория мандат - на ПП/ДБ обстановката е идентична.
ПП-ДБ са в изолираност - никой не желае да си приказва с Петков/Василев, никой не им има вяра и никоя политическа мощ не би се заела с тяхно ръководство.


В средите на " Промяната " се приказва, че откакто се е провалил с първия мандат Борисов може да одобри компромис - да поддържа държавно управление на ПП-ДБ, в името на основната си цел да излезе от изолираност и да нарежда ГЕРБ като основен фактор в едно евроатлантическо държавно управление. Като си издейства надзор посредством свои фрагменти върху сходен кабинет, без значение дали ще се води програмен или експертен.

 

Това обаче е съвсем неуместно по две аргументи. Първата, в случай че Борисов се върже на подобен вид, партията му ще се взриви.

И втората - нито в Политическа партия, нито в Демократична България ще одобряват Борисов да кадрува или да се меси в управническата политика на обединението.

Така и вторият мандат ще се окаже безплоден.


За ръководство с трети мандат никой не приказва, тъй като е отписан.


И с цялостна заостреност стои въпросът кой ще извършва авансово контрактувания законодателен пакет сред ГЕРБ и ПП-ДБ, и който е основата на това да се отпушат милиардите от Европейски Съюз по Плана за възобновяване и резистентност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР