С поставяния стент на постъпила по спешност 29-годишна жена днес

...
С поставяния стент на постъпила по спешност 29-годишна жена днес
Коментари Харесай

Оперираха първи пациент в центъра за инвазивна кардиология на Смолян

С слагания стент на постъпила по неотложност 29-годишна жена през днешния ден проработи Центърът за инвазивна кардиология в МБАЛ – Смолян. Пациентката е постъпила за лекуване с тежък инфаркт, оповестиха от регионалната болница.
„ Интервенцията мина сполучливо и пациентката е в устойчиво положение. В момента, в който беше подложен стентът, тя към този момент нямаше никакви недоволства “, сподели началникът на Кардиологично поделение доктор Нина Шехова.
„ Районът на Смолян има остра потребност от конструкция за инвазивна кардиология и ние положихме старания да се построи този център. Той дава опция за равнопоставен достъп на хората, страдащи от сърдечно-съдови и мозъчни болести, които са водещи по смъртност в района “, заяви изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Марин Даракчиев.
МБАЛ – Смолян има подписан контракт със РЗОК, операциите се правят по клинична пътека и са изцяло безвъзмездни за пациентите.
Центърът за инвазивна кардиология бе основан с целева дотация на стойност 1 000 000 лева, предоставена от Министерството на здравеопазването.
Звеното за инвазивна кардиология е обособено в югоизточната част на отделението. Стационарът се състои от четири стаи за заболели преди процедурата и за наблюдаване по-късно. Залата, където се правят интервенциите, е с нужната отбрана против йонизиращи лъчения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР