С поставянето на камери в детските градини само ще маскираме

...
С поставянето на камери в детските градини само ще маскираме
Коментари Харесай

Министърът на образованието: С камерите в градините само ще маскираме истинския проблем

С слагането на камери в детските градини единствено ще маскираме същинския проблем, ще демотивираме учителите, ще изпаднем в спиралата с механически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие. Това разгласи в предаването „ Тази заран " министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка абсурда с експанзията към деца в детска градина „ Брезичка " в Бургас.

Той дефинира държанието на възпитателите, снимани със скрита камера, като непрофесионално и неоправдателно. По думите му няма по какъв начин шефът и другите учителите да не са знаели за протичащото се. Нищо не остава прикрито с камери или без камери – учебните заведения и детските градини би трябвало да намерят механизмите за вътрешна регулация, посочи министърът.

Относно наредбата деца от ромските махали да бъдат насочвани към паралелки отвън региона, в който живеят, Вълчев счита, че приемането на това като привилегия е погрешен прочит. Той посочи, че наредбата е на равнище публично разискване и следва да бъде прецизиран.

По думите му това е политика, която се ползва и в този момент от общините и тя е значима мярка против сегрегацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР