С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник

...
С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник
Коментари Харесай

Задържаха още един каналджия за незаконно превеждане на 30 мигранти през границата на страната в района на с. Проданча

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник за период до 72 часа е арестуван Г.Ц. Мъжът е притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 280 от Наказателен кодекс.

На 06.09.2020 година, в региона на с. Проданча, община Трън, Ц. направил опит за нелегално превеждане през границата на страната на група непознати жители от Афганистан. Мигрантите били без документи и възнамерявали незаконно да преминат от България в Сърбия. Сред тях имало и малолетни.

Районна прокуратура – Перник е внесла в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Аргументите за това са обосновано съмнение за съпричастността на Г.Ц. към инкриминираното действие, което се извежда от събрания към сегашния процесуален миг и тестван по делото доказателствен материал. Наред с това е налице действителната заплаха обвиненият да извърши закононарушение и да се укрие.

По същото досъдебно произвеждане в качеството на обвинен по-рано е бил притеглен Р.С., който понастоящем е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР