С постановление на МС правителството на ще помогне с 18.992

...
С постановление на МС правителството на ще помогне с 18.992
Коментари Харесай

С помощ от правителството стартира благоустрояването в Кайсиева градина

 С разпореждане на Министерски съвет държавното управление на ще помогне с 18.992 млн. лв. на общините във Варненска област в изискванията на тежката ковид-криза.

Най-много средства -8 млн. лв., са планувани за огромния план, обвързван с цялостното благоустрояване на II микрорайон " Вл. Варненчик " – " Кайсиева градина " във Варна, по образеца на IV микрорайон.

Предстои главен ремонт на улици, на междублокови пространства, създаване на нови паркинги и тротоари, основаване на зелени зони и зони за отдих, нови детски и спортни площадки, възобновяване на уличното осветяване. С част от средствата по Постановление на Министерски съвет ще бъде отчасти финализиран ремонтът на две варненски улици – " Петър Дертлиев " и " Асен Разцветников ".

1.020 млн.лева са плануваният трансфер за община Аврен. От тях 700 хиляди лв. са за ремонт на уличната мрежа в село Бенковски, а останалите 320 хиляди лв. са за ремонт на общинския път в сектора при ж. п. прелеза в село Царевци до границата със село Житница.

Община Ветрино получава 2.291 млн.лева, от които 2 млн. лв. са планувани за ремонт и реорганизация на пътя Суворово-Ветрино –село Неофит Рилски и останалите 291 хиляди лв. са за възобновяване на настилката на площада в село Невша.

Община Вълчи дол ще разполага със 700 хиляди лв. в допълнение към бюджета след решението на кабинета. Средствата са планувани за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в село Калоян.

От отпуснатите 1 млн. лв. за община Девня са планувани 700 хиляди лв. за ремонт и реорганизация на бул. " Съединение " и 300 хиляди лв. за ремонт и обзавеждане на постройка за спортна зала.

В община Долни чифлик ще получат 700 хиляди лв., нужни за ремонт и реорганизация на улица " Еделвайс " в общинския център, както и за ремонт на улица " Иглика " в село Гроздьово.

1.102 млн. лв. са плануваните средства за община Дългопол. От тях 823 хиляди лв. са за ремонт на уличната мрежа, а 279 хиляди лв. за създаване на пристройка на ДГ " Пролет " в село Цонево.

Община Провадия получава 2.460 млн.лева, като 1 млн. лв. са за ремонт на общинския път Чернооково- Градинарово- Славейково. Толкова са планувани и за ремонта на другия общински път Блъсково-Храброво – Овчага – Черковна. С останалите 460 хиляди лв. ще стартира II стадий на реконструкцията в централната градска част в Провадия.

1.719 млн. лв. отиват в допълнение в бюджета на община Суворово. 736 хиляди лв. са за главен ремонт и благоустрояване на центъра. 330 хиляди лв. са планувани за ремонт и реорганизация на улиците " Сан Стефано ", " Хаджи Димитър " и " Рила " в Суворово, а 653 хиляди лв. са за реорганизация на улиците " В. Левски ", " Орфей " и " Лоза " в село Чернево.

" Това е една доста сериозна и навременна поддръжка за Варна и общините в района в изискванията на тежката обстановка, обвързвана с ковид-19. Правителството на ГЕРБ продължава да оказва помощ на общините в напъните им за основаване на една по-добра витална среда за хората в тях. С тези средства ще бъдат осъществени значими планове, а също по този начин Агенция " Пътна инфраструктура " ще продължи с обновяването на пътната мрежа, свързваща общинските центрове в района ".

Така разяснява решението на кабинета в поддръжка на локалната власт регионалният координатор на Политическа партия ГЕРБ и кмет на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР