С постановление на Министерския съвет се променя Методиката за изчисляване

...
С постановление на Министерския съвет се променя Методиката за изчисляване
Коментари Харесай

Променя се методиката за изчисление на таксите по железопътната инфраструктура

С разпореждане на Министерския съвет се трансформира Методиката за пресмятане на инфраструктурните такси, събирани от шефа на железопътната инфраструктура, призната с Постановление на Министерски съвет № 92 от 4 май 2012 година (обн., Дъждовни води, бр. 36 от 2012 г.), оповестиха от държавната пресслужба.

С препоръчаните промени таксата за достъп и потребление на железопътната инфраструктура ще съдържа два съставния елемент - все още съществуващата такса за прекосяване и такса за потребление на електрозахранващо съоръжение за задвижваща електрическа енергия. Същевременно от ценообразуващите детайли по Методиката на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) са извадени директните разноски за контактна мрежа, включени в пакета за най-малък достъп. Също по този начин се вкарва и формула за пресмятане на таксата за потребление на електрозахранващо съоръжение за задвижваща електрическа енергия.

Преобразуват „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД и „ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД в ЕАД

По този метод се съблюдават наредбите на Директива 2012/34/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 21 ноември 2012 година за основаване на единно европейско железопътно пространство и Регламент за осъществяване (ЕС) 2015/909 на Комисията от 12 юни 2015 година по отношение на реда и изискванията за пресмятане на директните разноски, направени в резултат на осъществяването на влаковата услуга.

БДЖ вкарва в пробна употреба системата за онлайн продажба на билети
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР