С последното си информационно събитие във Враца вчера, областния център

...
С последното си информационно събитие във Враца вчера, областния център
Коментари Харесай

ОИЦ – Враца проведе втора информационна кампания за 2019 година /снимки/

С последното си осведомително събитие във Враца през вчерашния ден, регионалния център приключи втори информативен цикъл за годината. В цялата област екипът на центъра показа на срещите си настоящите благоприятни условия до края на 2019 година и какво могат да чакат бенефициентите за идната 2020 година.
Освен срещите по общини, екипът се среща с бизнеса по предприятия, аграрни производители на място в стопанствата и представители на образованието. На срещите максимален интерес провокира: процедурата „ Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветяване на общините” на Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021. Нейната цел е да увеличи енергийната успеваемост посредством софтуерно обновяване и модернизиране на системите за външно изкуствено осветяване, благосъстоятелност на българските общини и да усъвършенства изискванията за живот на населението; опциите за микрокредитиране от Фонда на фондовете, където бизнесмените могат да се възползват от ниско лихвени заеми за пускане бизнес; земеделските прозводители са заинтригувани от новите условия на процедурата по подмярка 4.2.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули по Тематичната подпрограма “ от мярка 4 „ Инвестиции в материални активи “ на Програма за развиване на селските региони.
ОИЦ – Враца организира и осведомителна акция в партньорство с Оперативна програма „ Околна среда “ за две процедури: Процедура „ Изготвяне/актуализиране на проекти за деяние за видове” по предпочитана ос 3
„ Натура 2000 и биоразнообразие “ на ОПОС 2014-2020г. и ПРОЦЕДУРА „ СПОДЕЛЕНА ВИЗИЯ ЗА ЕКОЛОГИЧНАТА МРЕЖА НАТУРА 2000 В БЪЛГАРИЯ”. На срещите в общинските центрове от област Враца участниците се срещнаха в детайли с процедурите по индикативни графици за идната година на оперативните стратегии и идните процедури по Финансов механизъм на Европейското Икономическо пространство и Норвежки Финансов Механизъм, където се чака открита покана № 3 „ Климат “ по Резултат 4 „ Повишена дарба на локалните общности да понижават излъчванията и да се приспособяват към изменящия се климат “ с възможни претенденти общини, а оповестяването и се планува през февруари 2020 година Друга идна опция е процедурата „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи, Ранно детско обучение и грижа “ с показателен период на оповестяване: първата половина на 2020г.
За повече информация по отношение на идни процедури за европейско финансиране посетете най - близкия регионален информативен център или актуализирания портал ИСУН 2020. https://eumis2020.government.bg/

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР