С последното интервю на руския президент Владимир Путин се даде

...
С последното интервю на руския президент Владимир Путин се даде
Коментари Харесай

ЕК за интервюто на Путин: Съжаляваме, че получи възможност да разпространява пропаганда

С последното изявление на съветския президент Владимир Путин се даде още веднъж опция да повтори остарели неистини, довели до човешко страдалчество и военни закононарушения.

Това съобщи представител на Европейската комисия, запитан за оценка на думите на съветския държавен глава във връзка нападението против Украйна.

" Не видяхме нищо ново в това изявление, Путин повтори остарели неистини и операции, изкривява обстоятелствата, прояви неприязън към Запада. Съжаляваме, че получи опция да популяризира агитация ", добави той.

По думите му Путин повтори рисковите си и известни неистини за Украйна, които употребява в опрощение на войната. " Тези неистини доведоха до човешко страдалчество, военни закононарушения и прояви на свирепост към украинците. Той още веднъж сподели, че няма интерес от същински стъпки в търсене на мир ", добави представителят.

" Путин сподели, че Русия ще се бие до дъно за ползите си. Ако желае в действителност да се бори за ползите на страната си и на руснаците, той би трябвало неотложно и абсолютно да изтегли военните сили и оборудването от Украйна съгласно интернационално приетите й граници " съобщи представителят. Той изясни, че Путин би трябвало да се погрижи за решаването на големите проблеми, пред които е изправено съветското общество.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР