С последните си изява президентът Румен Радев се показа като

...
С последните си изява президентът Румен Радев се показа като
Коментари Харесай

Желязков: Президентът иска на всяка цена да събори правителството, въпреки че то се справя със задачите си

 С последните си изява президентът Румен Радев се появи като водач на опозицията. Остава усещане, че водещото му предпочитание е да осъществя конституционните си пълномощия за сформиране на служебно държавно управление и да ръководи, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви министърът на превоза Росен Желязков.

Коментарът му идва ден откакто президентът разгласи, че в случай че той управлявал, нямало да се краде. Той насочи и други упреци против държавното управление, в това число и че се усилва броят на умрелите българи. В отговор министър председателят Бойко Борисов извади данни, съгласно които при ръководството на Българска социалистическа партия, която дефинира като партията на Румен Радев, умират повече хора.

Според него президентът не въплъщава единството на нацията. На въпрос за какво Радев да е водач на опозицията, а не Нинова, министърът уточни, че с цел да се стигне до ръководство на опозицията, би трябвало да падне настоящето държавното управление и да има служебно.

Желязков е на мнение, че президентът желае на всяка да събори държавното управление, макар че то се оправя със дилемите си. Той разясни, че, наподобява, Радев желае да пристигна длъжностен кабинет, който за 2-3 месеца да сътвори предпоставки за нова класификация в идващ парламент, която е отвън естествената политическа логичност.

Отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. Това сподели в " Тази заран “ министърът на превоза, инф.технологии и известията Росен Желязков. По думите му туристическите пътувания до Гърция може да стартират от 15 юни.

Той изясни, че водачите на България, Сърбия, Румъния и Гърция са се разбрали за това през вчерашния ден на видеоконфрентната среща. Желязков посочи, че облекчените ограничения за пътешестване идват поради ниската заболеваемост в страните. Разхлабените ограничения за пътешестване са реципрочни. " Договорихме се със сърбите още от юни да се движим свободно, без значение от задачата на пътуването. Гърците имат метод за последователно отпадане – от 1 юни отпада карантината за бизнес пътувания, а от 15 за туристически. Голямата въпросителна е Румъния, държавното управление чака техния парламент да вземе решение “, посочи транспортният министър.

Ресорният министър уточни, че влизането на непозната територия ще се реализира след попълване на декларация. В нея ще се показва, че пасажерът е осведомен с ситуацията и влиза на лична отговорност.

" Във всяка една от страните формулярът ще бъде еднакъв. Няма да лишава никакво време, за пътуващите по въздух – ще бъдат раздавани в самолета “, сподели Желязков.

Той разяснява, че с Турция към момента не са водени диалози по тематиката, само че там и епидемиологичният риск е по-висок.

Желязков беше безапелационен, че българите от Западните околности могат свободно да влизат у нас и няма да бъдат подлагани на наложителна карантина. Той разяснява и митинга на превозвачите, които излязоха на улицата поради следствията от рецесията върху сектора.

" На огромна част от настояванията им страната е дала отговор – нисколихвените и заемите за оборотни средства. Докато няма ограничаващи мери, методът, по който си провеждат активността е тяхна работа. Изследователите предвиждат, че стопанската система ще се промени, това важи и за превоза “, сподели още той.

Транспортният министър разяснява, че сигурността на пътешестване е главен фактор за обновяване на пътникопотока, по тази причина от сектора би трябвало да влагат средства в тази тенденция.

Той изясни, че рецесията ще наложи пътуванията на къси разстояние и все по-рядко ще се търсят тези на дълги дистанции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР