С последните промени в Закона за Енергетика небитовите потребители на

...
С последните промени в Закона за Енергетика небитовите потребители на
Коментари Харесай

Цените на тока през следващите 12 месеца

С последните промени в Закона за Енергетика небитовите консуматори на ниско напрежение ще би трябвало да изоставен контролирания пазар и да сключат контракти с нови снабдители на електрическа сила до края на месец септември 2020 година

Това ще докара до смяна на един от детайлите на сметката им, а точно – на цената за сила (обикновено до момента изчислявана по закрепена дневна и нощна тарифа), която ще бъде предмет на свободно договаряне.

Останалите детайли остават същите – това са цени за достъп и транспорт през електропреносната и електроразпределителната мрежа и цена отговорности към обществото, които са контролирани и се дефинират от КЕВР.

И най-после, не би трябвало да се не помни и Данък добавена стойност и данък в крайната сметка, написа в собствен разбор Институтът за енергиен мениджмънт.

Борсовите цени, най към този момент цените на пазарите " ден напред ", са волатилни и реагират неотложно на краткосрочни трендове и инцидентни събития. Практиката демонстрира, че по-голямата част от силата се обезпечава чрез двустранни контракти, при които доставчиците на сила подписват покупко-продажби за по-дълги времеви интервали с оглед точно да бъде понижен риска от непредвидимостта на пазарите " ден напред ".

От количествените и ценови характерности на портфейла на търговците на дребно зависи какви ще са техните ценови оферти към евентуалните клиенти.

За крайните клиенти/потребители точно предложенията на търговците съставляват директен интерес. Пазарът на едро остава за тях значително чужд и незанимателен.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР