С последна молба към последните инстанции - Господ на небето;

...
С последна молба към последните инстанции - Господ на небето;
Коментари Харесай

Марешки моли Бога и Тръмп да бъде спряна сделката за изтребителите

" С последна молба към последните инстанции - Господ на небето; господин Тръмп на Земята " - по този начин водачът на партия " Воля " Веселин Марешки прикани с отворено писмо американския президент Доналд Тръмп да спре договорката за изтребителите F-16.
В коридорите на Народното събрание, директно откакто Народното събрание ратифицира контракта, той прочете пред представители на писмото, преди да го изпрати. В него водачът на " Воля " изяснява на американския президент, че финансовото положение на страната не разрешава подобен разход.
" Опитахме какво ли не, с цел да предотвратим това безумство. Остана само да се молим на Господ на небето и на Вас на Земята да спрете тази грабителска договорка ", декларира Марешки на Тръмп и упорито го приканва: " Не притискайте България да се хвърли във финансова бездна, не обричайте на бедност един заслужен европейски народ с хилядолетна история и просвета. Ще допуснете ли това да тежи на вашата съвест... "
Марешки е безапелационен, че покупката на американски изтребители ще докара до съществено финансово разтърсване в най-бедната страна в Европейски Съюз и че разходът е непостижим за страната ни сега. Цитирайки данни за ниските заплати и пенсии у нас, Марешки показва вяра, че ще провокира схващане и състрадание у американския президент.
" Ще се съгласите с мен, че в случай че една договорка е правилна, то би следвало и двете страни да печелят. В случая, за жал, не е по този начин. Моята страна губи и то доста! Вероятно не са Ви споделили, само че сега в България минималната месечна работна заплата е 320 $, междинната – към 600 $. Средната пенсия е 224 $. Повече от 2 милиона пенсионери живеят на границата на бедността и са обречени на бедност и гибел, в случай че нямат близки да им оказват помощ. Всеки ден родители на заболели деца излизат с апели за дарения, тъй като не могат да си разрешат лекуване. Същото вършат лечебни заведения, старешки домове и други обществени заведения.... раждаемостта фрапантно спадна - младите фамилии не могат обикновено да отглеждат децата си, поради финансови усложнения. Според прогнозите, до 2050 година България ще бъде демографска пустиня, в случай че не се вземат незабавни ограничения. Картелите в допълнение бъркат надълбоко в джобовете на хората. На всички тези и на доста други сходни проблеми институциите дават отговор – страната няма пари, с цел да се оправи ", написа в писмото на Марешки до Белия дом.
Лидерът на " Воля " акцентира изследване на публичното мнение, съгласно което повече от 90% от българите желаят милиардите за самолети да бъдат дадени за възстановяване на опазването на здравето, просветителната система, за политики за майките и децата, за пенсионерите, за икономическо развиване и справяне с ширещата се на всички места битова престъпност и предложения американския президент да пристигна в България и в диалози онлайн с хората да се увери.
" България е била постоянно предан сътрудник в НАТО и е предоставила гратис своя територия за американски военни бази ", напомня в писмото си Марешки, както и, че " нееднократно България е подкрепяла външната политика на Съединени американски щати, даже с риск да се трансформира в цел на зложелатели ". 
" Защо една толкоз мощна и просперираща страна като Съединени американски щати притиска българските политици да похарчат такава голяма сума за въоръжение, вместо да я влагат в повишение на виталния стандарт на народа си ", пита американския президент Марешки. " Защо Съединени американски щати не създадат жест към България като предан сътрудник в НАТО и не предоставите безплатно такава техника, щом за Съединени американски щати е толкоз значимо България да я има и за какво не предислоцират своя ескадрила в базите си у нас ", пита още в писмото си Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР