С посланието Пазете мира, разпространявайте мира папа Франциск посрещна във

...
С посланието Пазете мира, разпространявайте мира папа Франциск посрещна във
Коментари Харесай

Папа Франциск към Караянчева: Пазете мира

С посланието " Пазете мира, разпространявайте мира " папа Франциск посрещна във Ватикана българската парламентарна делегация, която е в Рим във връзка 24 май, оповестиха от пресслужбата на Народно събрание.
Главата на римокатолическата черква одобри на визита в Апостолическия замък и подари на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева железна статуетка с гълъб, който държи маслинова клонка. В основата на статуетката написа " Пазете мира, разпространявайте мира ".

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева му подари имитация на парламентарния звънец, с който е намерено Учредителното заседание и фототипни издания на Търновската и Сребърната конституции.

Разказах му, че България през тази година празнува 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция. Той беше доста впечатлен от това и подари няколко книги за библиотеката на Народното събрание, както и речта " Мир на земята ", която произнесе по време на визитата си в България, персонално подписана от него за всички българи с обръщение за мир, благополучие и съгласие сред хората ", уточни след аудиенцията ръководителят на Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР