С послание на иврит, публикувано в социалните мрежи и призив

...
С послание на иврит, публикувано в социалните мрежи и призив
Коментари Харесай

В търсене на подкрепа Зеленски проговори на иврит

С обръщение на иврит, оповестено в обществените мрежи и апел към евреите по света да се активизират против съветската инвазия, украинският президент Володимир Зеленски, който до момента рядко го е правил, посочи еврейската си религия, с цел да усили поддръжката за страната си, съобщи Франс прес.

През 2020 година в изявление за уеб страницата " Таймс ъв Израел ", той разказва религията като персонален въпрос и изяснява, че е получил „ нормално еврейско обучение “ и че „ множеството еврейски фамилии в Съюз на съветските социалистически републики не са религиозни “.

Когато беше определен за президент през 2019 година, някогашният комедиант постави клетва върху Библията.

След съветската инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари, Зеленски обаче, всемогъщ в обществените мрежи, съумя да събере поддръжка по целия свят с помощта на енергичните си изявления, от време на време непосредствено ориентирани към еврейската общественост.

В сряда, след съветски удар по телевизионната кула в Киев, ситуирана покрай мястото на нацисткото кръвопролитие в Бабий Яр, което се трансформира в мемориал, той разгласява известие на иврит в Телеграм и Facebook.

" Важно е милиони евреи по света да не мълчат. Нацизмът е роден в безмълвие ", написа той.

След това през вчерашния ден, по време на конференция, той сподели, че е признателен, откакто е видял „ прелестна фотография на хора, наметнати с украинското знаме на Стената на рева “, най-свещеното място, където евреите могат да се молят в Йерусалим.

Украинският президент, който споделя, че има родственици в Израел и е посещавал страната няколко пъти, обаче незабавно добави, че не усеща, че „ израелското държавно управление се е наметнало с украинското знаме “, съгласно няколко източника, участвали на конференцията.

Коментарите му се появиха като опит за усилване на поддръжката за Украйна измежду еврейската общественост, до момента в който в Израел министър председателят Нафтали Бенет заобикаля прекомерно остро наказание на съветската инвазия, с цел да резервира връзките с Мос
ТЕМА преди 14 минути 183 преди 20 минути 1158 преди 24 минути 388
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР