С поскъпването на билетите през летния сезон Плитвичките езера в

...
С поскъпването на билетите през летния сезон Плитвичките езера в
Коментари Харесай

Мерки срещу тълпите туристи в Плитвичките езера

С повишаването на билетите през летния сезон Плитвичките езера в Хърватия ще станат един от най-скъпите национални паркове в света, съобщи организация Хина.

Ръководството на парка реши да вдигне цената на билетите на 300 куни /около 40 евро/, като оправда решението си с това, че езерата са застрашени от тълпите туристи, чийто брой би трябвало да се ограничи.

Цената от 300 куни за възрастни се отнася за визитите през юни, юли, август и септември. За деца до 18 години билетите през този интервал ще костват 120 куни /16 евро/. Като се прибавят и разноските за храна, питиета и паркинг, цената на еднодневен излет доближава над 1000 куни /около 133 евро/.

Освен това броят на посетителите ще бъде стеснен до 12 000 на ден, до момента в който преди през летните месеци в парка се допускаха по 15-16 хиляди туристи дневно.

Плитвичките езера събраха предходната година близо 400 милиона куни доходи.

Хина отбелязва, че съвсем всички известни национални паркове в света имат по-евтини билети /от 2,5 до 35 евро/, някои имат по-евтини билети за локални жители и по-скъпи за чужденци, а визитата на Ниагарския водопад в Канада е гратис.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР