С посещение в Египет започва близкоизточната обиколка на американския вицепрезидент

...
С посещение в Египет започва близкоизточната обиколка на американския вицепрезидент
Коментари Харесай

Майкъл Пенс започва днес обиколката си в Близкия изток


С посещаване в Египет стартира близкоизточната обиколка на американския вицепрезидент Майкъл Пенс през днешния ден. Главни тематики на диалозите, които той счита да организира с водачите на страните ще бъде битката с тероризма и най-вероятно, позицията на Белия дом за Йерусалим.

"Вицепрезидентът се насочва към Близкия изток, с цел да удостовери нашия интерес към взаимна работа със съдружниците ни за опълчване на радикализма, който заплашва бъдещите генерации “, съобщи в петък говорителката на Пенс Алиша Фара. Тя добави също по този начин, че американският топ посланик възнамерява среща с водачите на Египет, Йордания и Израел, с цел да разиска с тях взаимната битка против тероризма и методите за подсилване на американската национална сигурност.

Според пресслужбата на Белия дом първата среща на Пенс ще бъде през днешния ден, събота в Кайро, където той ще се срещне с президента на страната Абдел Фатах ал Сиси. Последната спирка на вицепрезидента пък ще бъде Израел, където сред 22 и 23 януари Пенс има планувани съвещания с президента Реувен Ривлин  и с министър-председателя на страната Банямин Нетаняху. Вицепрезидентът също по този начин възнамерява да направи послание пред Кнесета и да посети Стената на рева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР