С посещение на китайска делегация днес в Монтана започнаха проявите

...
С посещение на китайска делегация днес в Монтана започнаха проявите
Коментари Харесай

Започнаха проявите за Свети дух в Монтана

С посещаване на китайска делегация през днешния ден в Монтана започнаха деянията за празника на града- Свети дух, който е на 17 юни. Програмата включва и разкриване на статуята на богинята Диана, което ще се състои на 14 юни, след което ще има и научна среща на тематика: "Развитието на Монтана и Северозападна България в научните проучвания ". Какво още включва програмата описа кметът на община Монтана Златко Живков:
"На 15 юни ще се организира обичайна среща "Бабина душица ". На 16 юни, в неделя, "Международна киноложка галерия " в парк "Огоста " и конният спорт. Освен това- "Танцов калейдоскоп " и разкриване на 13-ите Международни фолклорни празници. Ще вземат участие шест страни: Полша, Румъния, Гърция, Унгария, Украйна и Холандия. Гости на нашия празник ще има от 10 от партньорските ни градове. Заедно, всички посетители, ще бъдат от над 17 страни. На самия ден на празника Свети дух е освещаването на храма, имаме тържествена част, концерт на БТР и на Йоана. Изключително деен празник. На 18-и и 19-и юни, на площада ще продължи фолклорният фестивал. Вечерта ще има концерт и на Дико Илиев и Руслан Мъйнов... Желая на добър час на всички, нека всеки откри по нещо от празника за себе си. "
В построяването на новопостроения храм "Свети дух ", който ще бъде открит в Монтана на 17 юни, са се присъединили с дарения доста организации и жители. Няколко са огромните дарителски акции на Общината през последните 12 години. За тях споделя кметът Златко Живков:
"За първи път посрещаме празника на Свети дух с нов храм "Свети дух ". 2007 година започнахме строителството на храма, по-късно и на парка. Сумата, която беше вложена от Общината и от разнообразни източници е над 3 милиона и половина. За това по какъв начин се строи храм в днешно време- храм се строи с доста обич и доста мъчно постоянно и когато и да е. Превърнахме това място в един парк и достоен молитвен дом за християни. Включвам и поддръжка на всички наши съграждани и им благодаря. Които имат предпочитание да дарят за храма, ще има спомагателна сметка, на която хората могат да създадат своето подаяние. Следващата ни акция - дарителска, е третият прелез на Монтана в Индустриалната зона на Монтана. Това е едно извънредно значимо място за цялата работеща част на Монтана. За да възстановяваме трафика и да подобрим изискванията и за работа, и за транспортна връзка. До края на лятото би трябвало да приключим с ремонта на Индустриална зона... "
Няколко са компаниите и цеховете, които се намират в Индустриалната зона на Монтана, в тях работят стотици хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР