С поредица от промени е на път да бъде открит

...
С поредица от промени е на път да бъде открит
Коментари Харесай

Бамбукови вилици и стъкло ще заменят пластмасата в Банско

С поредност от промени е на път да бъде открит ски сезона в Банско на 15 декември. На огромна конференция от концесионера " Юлен " беше обявено, че всички заведения в курорта ще спрат да употребяват пластмаса. Иновацията ще включва замяната на пластмаса с материали, които могат да бъдат модифицирани и са биоразградими. Така обичаните на всички пластмасови бутилки с вода или вилички към този момент ще бъдат сменени от стъклени бутилки и бамбукови принадлежности.
" Още от 2012-та година в ски зоната сме въвели система за разделно събиране на отпадъците. Сега ние сме твърдо решени да се включим в международната борба с пластмасата”, разяснява Радослав Дурчов от концесионера. Той разкри, че единствено от началото на годината в зоната са събрани и предадени над 1,3 тона пластмасови боклуци. " Целта ни е тези нездравословни боклуци да бъдат оптимално понижени и по тази причина ги стопираме от приложимост ", сподели още Дурчов.
Другата добра вест е обвързвана с пенсионерите, които ще могат да поселят Банско против дневна карта от 1 лева Картата със същата цена ще има и за деца до 7 години, както и за инвалиди. Сезонните карти за възрастни са с цена 1300 лева Пенсионери, студенти и възпитаници ще могат да си купят сезонна карта за 1200 лв., а за деца от 7 до 12-годишна възраст (включително) по време на понижението картата ще коства 1100 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР