С поредица от празнични събития Областната дирекция на МВР в

...
С поредица от празнични събития Областната дирекция на МВР в
Коментари Харесай

Сливен отбеляза 140 години от създаването на МВР

С поредност от празнични събития Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен означи 140-та годишнина от основаването на Министерството на вътрешните работи.
На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за основаването на Министерство на вътрешните каузи.
Кулминацията на честванията в Сливен през днешния ден стартира на площад „ Хаджи Димитър “ с приемане на строя от шефа на ОДМВР старши комисар Димитър Величков и продължи с отслужването на водосвет и признателен молебен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и гала по поднасянето на венци и цветя  на благодарност към подвига на починалите за освобождението на България и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, отдали живота си в работа на закона.
На последвалото тържествено заседание в зала „ Сливен “, 206 чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи бяха удостоени с награди и оценки.
„ Съвременното общество, на което служим, разчита на нашия  професионализъм, отговорност и съответни дейности. 140 години не са доста, с цел да трансформират упованията на хората. Трябва да се стремим да отговорим на тези упованията, както са го правили служителите на реда през годините, с цел да дадем мотив за горделивост на тези, които идват след нас. Полицейската работа е за тези, които имат сърце за нея, които горят с нея, които са мечтали да служат на закона и тази фантазия дефинира живота им ”, сподели в приветственото си слово старши комисар Димитър Величков.
В прочувствено послание към полицейските чиновници регионалният шеф Чавдар Божурски, който е някогашен шеф на ОДМВР - Сливен, посочи, че чиновниците на реда всекидневно се сблъскват с спорната човешка природа. Те са хората на първа линия, без значение дали става въпрос за злополука, пожар, кражба, битов скандал или тежко престъпно закононарушение.  „ Службата в Министерство на вътрешните работи е за мощни и почтени мъже и дами, за хора от една и съща кръвна група “, акцентира още той. „ Срещу злонамерените внушения за вашата работа, които се популяризират в това число и в интернет, въпреки всичко има сполучлив антидот - изпълненият дълг и вашият професионализъм, в които аз мощно имам вяра “, съобщи регионалният шеф.
Кметът Стефан Радев изрази признателност към работата и професионализма на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като им пожела да изпитват задоволеност от това, което реализират. „ Трябва по-често като общество да изложение почитание и респект  към вашия труд ”, посочи той.
По време на тържественото заседание старши комисар Димитър Величков връчи премиите „ Полицай на месеца ” и купите и медалите на спечелилите от спортния шампионат по случай 140 години от основаването на Министерство на вътрешните работи.
Призът „ Полицай на 2018 година ” бе присъден на Ивелин Константинов, младши специалист в бранш „ Противодействие на престъпната престъпност ” към ОДМВР – Сливен, за неговата отлична работа и изчерпателен метод при разкриването на тежък престъпен случай с грабеж на банкомат в град Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР