С популяризацията на интернет и дигиталните технологии, потребителите се сблъскват

...
С популяризацията на интернет и дигиталните технологии, потребителите се сблъскват
Коментари Харесай

Сравнение на различни бързи кредити: Как да изберем най-изгодните

С популяризацията на интернет и цифровите технологии, потребителите се сблъскват с обилие от благоприятни условия за кандидатстване за разнообразни заеми.   Какво би трябвало да вземете под внимание при вземането на такова финансово решение?  Основни характерности на бързите заеми – лихви, периоди и такси
Една от първите и най-важни стъпки при избора на подобен тип заем е сравнението на лихвените проценти. Лихвата може да варира доста от един заемодател до различен. Друг основен параметър е срокът на връщане. По-дългите периоди постоянно са свързани с по-високи лихви. Важно е и да бъдете деликатни при избор на изискванията, защото някои финансови институции могат да оферират привлекателни лихви, само че да имат високи такси за обработка или прибързано погасяване на взетите пари назаем.  Какви са скритите такси при бързите заеми и по какъв начин да ги избегнем?
При кандидатстването онлайн за бърз заем, постоянно е добре да разгледаме детайлно контракта. Скритите такси могат да се крият на разнообразни места – такса за обработка, такса за поддръжка или други. За да избегнем неприятни изненади, е добре да сме осведомени и да съпоставяме разнообразни оферти. И да питаме – не забравяйте, че няма малоумен въпрос и е добре да сте изчистили всички грешки, преди да подпишете.  Възможности за рефинансиране – по какъв начин да комбинираме и усъвършенстваме взетите пари?
Рефинансирането е основен инструмент за ръководство на персоналните финанси, изключително когато става дума за заеми. То предлага неповторима опция да се понижат разноските, свързани с лихвите, и да се усъвършенстват заплащанията на дълга.  Защо да рефинансираме?
1. По-добри лихвени проценти   Един от главните претекстове за рефинансиране е реализиране на по-ниска рента. При спад в лихвените равнища или усъвършенствана кредитна оценка на кредитополучателя, рефинансирането може да донесе обилни спестявания.  2. Обединяване на заеми   Рефинансирането дава опция за сливане на голям брой дребни заеми в един огромен. Това улеснява ръководството на месечните вноски и постоянно довежда до по-изгодни условия.  3. Промяна в периода   Чрез рефинансиране можем да променим дължината на своя кредитен интервал, като това може да води до понижаване на месечната вноска или общите разноски за лихвите.  Как кредитната история въздейства на изискванията на бързите заеми?
Добрата история може да ни обезпечи по-изгодни условия при кандидатстване за бърз заем. От друга страна, в случай че имаме проблеми в предишното, някои кредитори могат да ни откажат или да предложат по-висок %. Въпреки това, има и небанкови финансови институции, които дават заеми даже на хора с неприятна кредитна история. Важно е да знаете, че в такива случаи е допустимо да получите пари, само че против по-високи лихви. Основен плюс е, че не е нужно да водите гарант.   Цифрови нововъведения в региона на бързите заеми: мобилни приложения и онлайн платформи
В последните години софтуерният прогрес докара до обилни промени в бранша. Отделните финансови институции интензивно създават своите онлайн платформи и мобилни приложения, с цел да улеснят потребителите си. Ето някои от основните нововъведения при бързи заеми от А1:  1. Онлайн калкулатори   Позволяват на потребителите да изчислят месечните си вноски, общата сума за връщане и лихвите в действително време. Така елементарно може да се съобразите, съгласно своите приходи, каква сума е удачно да изтеглите, която да не ви тежи.  2. Дигитални портфейли   Съхраняват информацията за всички дейни и погасени заеми на клиента, давайки му опция да ръководи своите финанси по-ефективно.  3. Виртуални асистенти и чатботове   Предоставят спешна помощ и информация на клиентите, отговаряйки на въпросите им когато и да е на деня.  4. Биометрични идентификационни системи   Осигуряват несъмнено одобрение посредством различаване на разположение или отпечатъци, или сканиране на персоналната картата.   5. Интеграция с други финансови услуги   Позволява на потребителите да комбинират своите заеми с други услуги, като застраховки, вложения или сметки за спестявания.   Тези нововъведения доста опростяват процеса на кандидатстване, одобрение и ръководство на бързите заеми. Предоставят още на своите консуматори еластичност и надзор над финанси си.   Бързите заеми дават еластичност и улеснение, само че е значимо да сме добре осведомени и да вършим съзнателен избор. Винаги сравнявайте разнообразни оферти и се фокусирайте върху общата стойност на взетата сума, а освен върху лихвения %.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР