С попълнения от отбори в Евролигата и Националната баскетболна асоциация

...
С попълнения от отбори в Евролигата и Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Играчи от НБА и Евролигата подсилват Литва за мачовете с България

С попълнения от тимове в Евролигата и Националната баскетболна асоциация ще дойде Литва за мача с България в Самоков на 1 юли.

„ Лъвовете “ посрещат водача в своята група от квалификациите за Световното състезание в мач, който може да реши класирането на тима ни за идната фаза на пресявките. В последния кръг на първия стадий България ще гостува на Босна и Херцеговина, а Литва ще одобри Чехия.

Мариус Григонис от ЦСКА (Москва) и Тадас Садеркерскис от Баскония са включени в състава.

„ Това са играчи, които приключиха от дълго време шампионатите си и желаят да играят, с цел да влязат във форма. Григонис тренира отдавна самостоятелно преди да се причисли към националния тим. Мисля, че той ще е нашият водач в тези мачове, а също и на Европейското състезание. Садеркерскис получи доста малко игрово време в своя клубен тим и се надява да получи повече в националния тим “, показа за уеб страницата на литовската федерация треньорът Казис Максвитис.

Арнолдас Кулбока от Шарлът Хорнетс и Игнас Браздейкис от Орландо Меджик пък са двамата баскетболисти от НБА, които ще подсилят състава.

„ Мачовете с България и Чехия ще са добра опция да ги забележим с екипа на мъжкия народен тим, както ние, по този начин и почитателите “, добави треньорът.

Големите звезди Домантас Сабонис и Йонас Валанчунас няма да играят в международните квалификации поради изискванията в застраховките си, само че ще бъдат в състава за ЕвроБаскет 2022 през есента.

На 22 юни Литва ще играе контрола с Латвия в Рига, а на 26 юни латвийците ще върнат визитата в Шиаулиай.

Ето и на кои играчи ще разчита Казис Максвитис: Арнас Величка (Наполи Баскет, Италия), Арнолдас Кулбока (Шарлът, НБА), Донатас Сабецкис (Шяуляй, Литва), Ейгирдас Жикаускас (Тофаш, Турция), Гитис Масюлис (Билбао Баскет, Испания), Гитис Радзевичус (Ритас, Литва), Игнас Браздейкис (Орландо, НБА), Каролис Лукошюнас (Жалгирис, Литва), Лауринас Бирутис (Жалгирис, Литва), Мариус Григонис (ЦСКА Москва), Мартинас Еходас (Райер Венеция, Италия), Регимантас Миньотас (Жалгирис, Литва), Тадас Седекерскис (Баскония, Испания), Томас Димша (Тревизо, Италия), Витенис Чизаускас (Булазак, Франция).

Българските национали се събират на лагер на 18-и юни в Самоков, а на 26 играят контрола със Сърбия. На 1 юли " лъвовете " одобряват Литва, а 3 дни по-късно гостуват на Босна и Херцеговина в международните квалификации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР