С понижение на температурите започна новата октомврийска седмица. Синоптиците предупреждават,

...
С понижение на температурите започна новата октомврийска седмица. Синоптиците предупреждават,
Коментари Харесай

Задава се чувствително застудяване

С намаляване на температурите стартира новата октомврийска седмица. Синоптиците предизвестяват, че ще стане още по-студено. Връх Мусала към този момент е затрупан със сняг. Ще завали ли и в по-ниските елементи?

Термометрите в Националния институт по метеорология и хидрология в 19 ч. регистрират съвсем 13 градуса, които ще не престават да падат в сряда, четвъртък и петък.

Синоптиците предизвестяват за мощен и рисков вятър. Възможно е тук-там да превали, както и да прехвърчи сняг.

Промяната се усети през днешния ден и по този начин беше даден алегоричен завършек на серията от хубави и топли есенни дни.

В столичното 32-ро учебно заведение времето на открито рядко трансформира проектите на учениците вътре. В стаята множеството деца през днешния ден са по пай ръкав, прозорците са даже отворени. Някои посрещат студа с повече облекла.

В учебното заведение са подготвени да трансформират програмата, в случай че се наложи.

„ Под 16 градуса не би трябвало да има образователни занятия и, в случай че паднат температурите, освобождаваме децата”, сподели началният преподавател Маруся Йорданова.

До този миг парното е пуснато в 68 здания. От сряда това би трябвало да се случи в детските градини, учебни заведения и лечебни заведения, а за всички други има условие:

„ Три поредни дни средноденонощни стойности на температурата да бъде под 12 градуса и прогнозите за идващите 7 до 10 дни да бъде трайно застудяване”, съобщи инж. Боян Паунов от Топлофикация.

Промяната в градусите ще стартира в сряда вечерта. Ще я познаем по вятъра, споделят синоптиците. През деня ще е към 10 градуса, а в петък сутринта е допустимо да има и температури под нулата.

„ Сега имаме един естествен месец октомври и с няколко сходни нахлувания на леден въздух прекосяваме в действителност в този есенно-зимния сезон при нас”, съобщи Анастасия Стойчева от Българска академия на науките.

Подобни внезапни промени са се случвали и преди през октомври.

Добрата вест е, че след захлаждането, в събота и неделя ни чака стопляне. Тогава температурите ще доближат до 24 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР