С понижаване на дневните температури и ежедневното използване на отоплителни

...
С понижаване на дневните температури и ежедневното използване на отоплителни
Коментари Харесай

Огнеборци припомнят основните правила за пожарна безопасност

С намаление на дневните температури и ежедневното потребление на отоплителни уреди доста се усилва риска от пораждане на пожари в бита. Само за последната седмица са зародили съвсем 200 битови пожара, при които са починали петима души, а други 13 индивида са потърпевши. За да не се позволяват съществени произшествия и с цел да опазим своя живот и имуществото ни, е значимо да съблюдаваме главните правила за пожарна сигурност.

Експертите от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ предлагат потреблението на отоплителните и нагревателните уреди да става при прецизно съблюдаване на разпоредбите за пожарна сигурност, както и да се регистрират характерните им характерности. Задължително е на разстояние от един метър към тях да не се слагат и съхраняват горими материали.

Преди да напуснем дома си е добре да проверим и да изключим всички отоплителни уреди. Препоръчително е да не покриваме електрическите уреди и да не сушим непосредствено върху тях мокри облекла. От пожарната напомнят, че самотноживеещите и трудноподвижните хора, както и децата са най-рисковите групи при пожар в бита. При пожар потърсете помощ на телефон 112.
 unnamed-74  unnamed-75  unnamed-76  unnamed-77  unnamed-78  unnamed-79  unnamed-80  unnamed-81
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР