С помощта на телескопа VLT астрономи откриха в центъра на

...
С помощта на телескопа VLT астрономи откриха в центъра на
Коментари Харесай

Учени откриха древно изригване в центъра на нашата галактика

С помощта на телескопа VLT астрономи откриха в центъра на Млечния път античен регион на звездообразуване. Изригването в него е било толкоз мощно, че довежда до експозицията на 100 хиляди свръхнови, предава РИА Новости. 
Учени от обсерваторията изучили с детайлности централния регион на Млечния път. „ Безпрецедентен взор на огромна част от центъра на галактиката ни даде схващане за процеса на формиране на звездите в този регион на Млечния път “, споделя ръководителят на проучването Райнер Шьодел от Андалусийския институт по астрофизика в Гранада, Испания, съобщи организация Фокус.
Изследователите разкриха и нови детайлности за основаването на звездите в нашата вселена. Оказа се, че към 80% от звездите в централния регион на Млечния път са формирани през първите „ години от живота “ на нашата галактика- сред 8 и 13,5 милиарда години обратно.
„ Противно на общоприетото схващане открихме, че образуването на звездите не е непрестанен развой “, сподели създателят на публикацията Франсиско Ногерас-Лара.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР