С помощта на специален телескоп учени успяха да заснемат най-детайлните

...
С помощта на специален телескоп учени успяха да заснемат най-детайлните
Коментари Харесай

Ето така изглежда повърхността на Слънцето

С помощта на специфичен телескоп учени съумяха да снимат най-детайлните фотоси и видеоклипове на повърхността на нашата звезда Слънцето, пишат международните медии.

На изображенията виждаме златисти „ кафези “, които покриват цялата повърхнина на звездата. Всяка от тях е почти с размерите на щата Тексас, споделят учените.

See the Sun like never before! @NSF’s Inouye Solar Telescope produces first detailed images of the sun’s surface. https://t.co/c3SPB6gg8w #SolarVision2020

: @NatSolarObs/ @AURADC/ NSF pic.twitter.com/1GP2rwkVG0
— National Science Foundation (@NSF) January 29, 2020
Заснемането на тези фрагменти е от голямо значение за научната общественост, тъй като по-детайлното наблюдаване на Слънцето ще разреши на хората да плануват неговите положения по-рано и с по-голяма акуратност.

The NSF's Inouye Solar Telescope provides unprecedented close-ups of the sun’s surface, but ultimately it will measure the sun’s corona – no total solar eclipse required.

More: https://t.co/UsOrXJHaY1 #SolarVision2020 pic.twitter.com/DO0vf9ZzKC
— National Science Foundation (@NSF) January 29, 2020
„ Този телескоп ще ни помогне да изследваме Слънцето и ще ни даде опция да предвиждаме рискови слънчеви стихии с огромна акуратност “, споделя Франс Кордова, шеф на Националната научна фондация, която стои зад плана.

Една от дилемите на телескопа е да открие за какво слънчевата корона – атмосферата на звездата – е по-топла от нейната повърхнина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР