С помощта на радиотелескоп е била открита планета, над 12

...
С помощта на радиотелескоп е била открита планета, над 12
Коментари Харесай

Откриха огромна тайнствена планета в Слънчевата система

С помощта на радиотелескоп е била открита планета, над 12 пъти по-голяма от Юпитер, която се движи в самотност в Космоса на към 20 светлинни години от Земята. Тайнственото галактическо тяло не е обвързвано с нито една звезда и е първият обект от този тип, открит благодарение на радиотелескоп.


Както масата, по този начин и голямата мощ на магнитното поле насочат провокации към знанията за това, което учените знаят за разнообразието от астрономически обекти, открити в дълбините на космоса.
" Този обект е навръх границата сред планета и кафяво джудже или " неуспяла звезда " и ни дава някои изненади, които евентуално могат да ни оказват помощ да разберем магнитните процеси както на звездите, по този начин и на планетите ", сподели доктор Мелоди Као, астроном в университета в Аризона.
Кафявите джуджета са сложни за категоризиране - те са прекомерно големи, с цел да се смятат за планети и не са задоволително огромни, с цел да бъдат считани за звезди. Първоначално открита през 2016 година при използването на телескопа Very Large Array (VLA) в Ню Мексико, новообозначанета планета в началото е считана за кафяво джудже.

Много неща към момента не са известни за тези астрономически тела – първото такова е видяно едвам през 1995 година - и учените зад откритието се пробват да схванат повече за магнитните полета и радиочестотите на пет кафяви джуджета.

Нейната възраст значи, че вместо " неуспяла звезда ", те са намерили свободно носеща се планета. Анализът на изследователския екип сподели, че магнитното поле на планетата е необикновено мощно, към 200 пъти по-силно от това на Юпитер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР