С помощта на кмета на Калофер Румен Стоянов Руското посолство

...
С помощта на кмета на Калофер Румен Стоянов Руското посолство
Коментари Харесай

Данайски дар – Митрофанова дари и откри бюст на Ботев в Калофер

С помощта на кмета на Калофер Румен Стоянов Руското посолство и Елеонора Митрофанова спретнаха нова хибридна провокация, замесвайки и  светия облик на Христо Ботев.
Вчера в родния град на поета-войвода  тихомълком е открит монумент на Христо Ботев. Той е дело на съветския скулптор  Г. Ястребенецки. Според Митрофанова бюст-паметникът е „ наследен от скулптора на България и с помощта на напъните на негови възпитаници, български другари и Посолството е пренесен в Калофер по случай 175-годишнината от рождението на Христо Ботев, празнувано на 6 януари т.г. “ Елеонора Митрофанова персонално е участвала на откриването, поднесла е и цветя на паметниците на майката и бащата на българския бунтовник - Иванка Ботева и Ботьо Петков, на монумента на самия воин, а също по този начин е посетила Националния музей " Христо Ботев ", похвали се дипломатката на фейсбук страницата на посолството.

Според източници на Faktor.bg хибридката е била замислена за 6 януари тази година като Митрофанова е била поканена от кмета на града, с цел да се забавлява с по този начин нареченото мъжко хоро във водите на Тунджа. Тогава обаче кметът е бил профилактиран и разколебан от Външно и ДАНС да отклони поканата за Митрофанова, с цел да не стане скандал.

Дареният монумент с посредничеството на Митрофанова е данайски подарък и примитивна агитация и заиграване с патриотичните усеща на българите, отклонявайки вниманието от мръсната и убийствена война, която Русия води против свободна Украйна и нейния народ. Приемайки „ подаръка “ кметът Стоянов дава мотив на путинова Русия да измие пред обществото гузната си съвест с лика на Ботев, който споделяше свободно: „ А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, с цел да истрие от лицето на земята българските колонии. “ (За информация -  публикация на Ботев в бр. 13 на вестник „ Знаме ” от 4 април 1875 година, )

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР