С помощта на изкуствен интелект, излезе новата песен на легендарните

...
С помощта на изкуствен интелект, излезе новата песен на легендарните
Коментари Харесай

Гласът на Джон Ленън оживя в нова песен на Бийтълс

С помощта на изкуствен интелект, излезе новата ария на именитите " Бийтълс " с гласа на починалия член на групата Джон Ленън. Това заяви звукозаписната компания Universal.

Парчето се споделя Now and Then и е оповестено за последната ария на ливърпулската четворка. То включва елементи, записани от Пол Маккартни и Ринго Стар, както и от починалия Джордж Харисън. Заради огромния интерес и предварителните поръчки виниловите плочи и касетите към този момент са изчерпани.

" Отново чухме гласа на Джон кристално чист ", възкликва Пол Маккартни. „ Това евентуално е последната ария на " Бийтълс ", в която се чуваме всички. Истинска ария на " Бийтълс ", изяснява Пол Маккартни. Според него заглавието е измислено от Джон Ленън още при записа на демоверсията през 70-те години в Ню Йорк. След убийството на музикантът през 1980 година брачната половинка му Йоко Оно дава лентата на останалите живи членове на групата.

Тогва съществуващата технология не разрешава гласът на Джон Ленън да звучи с нужното качество и парчето остава в архива. През 2021 година режисьорът Питър Джаксън снима документалната поредност Get Back. Гласът на Ленън е ангажиран от касета и разграничен от звука на пианото благодарение на новите технологии.

Към истинската демоверсия е прибавен запис на електрическа и акустична китара, изработен от Джордж Харисън през 1995 година Харисън умря през 2001 година Песента е приключена през предходната година в студио в Лос Анджелис с прибавяне на барабани от Ринго Стар, пиано и бас китара от Пол Маккартни, както и гласовете на двете живи митове.

" Беше доста вълнуващо. Сякаш Джон още веднъж е измежду нас ", сподели Ринго Стар.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР