С половин месец закъснение заръката на премиера Бойко Борисов за

...
С половин месец закъснение заръката на премиера Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Евдокия Кръстева сменя Иванка Мизова във фонд Земеделие


С половин месец забавяне заръката на премиера Бойко Борисов за отстраняването на заместник-изпълнителният шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова е изпълнена.

Тя е освободена от поста и на нейно място е назначена Евдокия Кръстева. Тя идва от " Централно координационно звено " като шеф отдел в дирекция " Мониторинг на средствата от Европейски Съюз ", което е директно подчинено само че вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев. Това излиза наяве от известие на на Министерството на земеделието.

Първата работа на новия министър на земеделието Десислава Танева, която встъпи в служба в сряда, е била да свика съвещание на Управителния съвет на ДФЗ. Това е органът, който може да освободи от служба шефовете във фонда.

Оставката на Иванка Багдатова-Мизова беше поискана от премиера Бойко Борисов още на 30 април, откакто името ѝ беше забъркано в абсурда с къщите за посетители персонално от ексземеделският министър Румен Порожанов. По думите му той докладвал на Борисов, че персоналният телефон на Мизова попада на уеб страницата за реклама на къща за посетители на кмета на Юндола от Движение за права и свободи.

След като министър председателят му наредил, Порожанов изиска оставката на Мизова. От земеделското министерство оповестиха публично, че тя си я е подала, само че при започване на тази седмица се оказа, че продължава да работи в ДФЗ. Аргументът на Порожанов да не освободи Иванка Мизова незабавно беше, че изкачвал инспекцията на прокуратурата по случая. Това обаче му коства поста министър на земеделието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР