С поход от хижа Алеко до Черни връх откриха предизборната

...
С поход от хижа Алеко до Черни връх откриха предизборната
Коментари Харесай

Радев и Йотова откриха кампанията си от Черни връх


С поход от хижа " Алеко " до Черни връх откриха предизборната си акция Румен Радев и Илияна Йотова. Двамата още веднъж сложиха за собствен приоритет битката с бедността, само че ще се борят и за опазването на околната среда. Десетки хора се включиха в похода като поддръжка на кандидат-президентската двойка

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова откриха предизборната си акция с нанагорнище от хижа " Алеко " към Черни връх на Витоша. Кандидат-президентската двойка посвети на по-справедлива България похода си до най-високия връх в обичаната на Алеко Константинов планина. С Радев и Йотова бяха представителите на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата им за втори мандат на " Дондуков 2 ", както и доста членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия.
" Походът към по-справедлива България стартира от тук. Избрахме това място, тъй като Щастливеца е от тези българи, които повече от век въодушевяват с родолюбие, гений и смелост - жител на света и родолюбец. Алеко е народопсихолог и в това време юрист на правилните, фен на природата и познавач на хубостта ", съобщи Радев, преди да поведе участниците в изкачването към Черни връх.
" Всички знаем тъжната история по какъв начин Алеко стана жертва на своя воин. И по тази причина ние, неговите потомци, е време да надрастем слабостите на неговия воин. Време е да поемем към върха - там, където Щастливеца намираше щастието. Българската планина, с изключение на красива, е и избор на ентусиазъм и урок по родолюбие. Изкачването, паралелно с тестванията, сплотява, гради темперамент, калява волята и зарежда с религия ", акцентира президентът, подкрепян от Българска социалистическа партия за втори мандат.
Алеко Константинов се е борил тъкмо с тези пороци, с които се борим и ние - корупция, изменничество, безволие, добави Илияна Йотова. " За страдание, над 100 години по-късно неговите пътеписи, разкази и герои сякаш са писани за днешното време. Ако си спомним по какъв начин Алеко Константинов пишеше за изборните злоупотреби в " Бай Ганьо прави избори ", като че ли написа за това по какъв начин ГЕРБ прави избори ", означи вицепрезидентът. Тя изясни, че с Румен Радев неслучайно са избрали 17 октомври за разкриване на предизборната си акция. " Отбелязваме и Световния ден за битка с бедността. Нашата цел и задача е да работим за България, в която няма корупция и беднотия. Това са двете аргументи да организираме този поход тъкмо от хижа " Алеко ", сподели Йотова. Изкачването им до Черни връх е отдадено и на българската природа, тъй като не желаят повече " бетонни хватки ".
Опасността от неприятно време не уплаши хората и десетки се причислиха, а след това пиха чай с кандидат-президентската двойка.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР