С поетичен рецитал в зала Георги Данчев“ в Областна администрация

...
С поетичен рецитал в зала Георги Данчев“ в Областна администрация
Коментари Харесай

Областна администрация Сливен бе домакин на рецитал по случай Деня на поезията

С лиричен рецитал в зала „ Георги Данчев “ в Областна администрация Сливен беше маркиран Световният ден на поезията- 21 март.

Инициатор на празничното честване беВалентина Димитрова, ръководител на Независимия писателски съюз.

Гости на поетичната вечер бяха акад. Деньо Денев и началникът на РУО госпожа Кристиана Добрева, които също поздравиха участниците във форума във връзка Деня на поезията и Първа пролет. Своето почитание към поезията засвидетелстваха и възпитаници от ПГЗЕ „ Захарий Стоянов “ град Сливен.

Любезен хазаин на събитието бе регионалният шеф инж. Маринчо Христов, който с малко слово поздрави събралите се фенове на поезията по случай техния празник.

„ За мен и за регионалната администрация е чест и наслаждение да забележим, че в нашия град има толкоз доста създатели. И освен с бели коси, само че и млади създатели, което ми приказва, че поезията ще продължи. Тя ще продължи да съществува постоянно. Защото за мен поезията е като живота, или живота може да бъде прегледан като едно стихотворение, в което другите негови стадии се показват под друга форма “ сподели в приветствието си Маринчо Христов.

Поздравително слово бе поднесено и от името на акад. Марин Кадиев-председател на Българския книжовен конгрес при БАНИ.

В рамките на два часа към 25 поети, измежду които Валентина Димитрова, Иванка Калайджиева, Дора Илиева, Кирилка Паскалева, Анна Малешкова, Деньо Денев, Стоян Стоянов, Мариана Минишка -Марчева и други показаха по 2 свои произведения и по един текст от обичан създател. Атмосферата в залата бе изпълнена със стихове, отдадени на пролетта, любовта, природата, тъгата, дръзновението и човешкото съществуване, наречено ЖИВОТ. Прозвучаха стихове и на класиците Иван Вазов, Пеьо Яворов, Христо Фотев, Никола Вапцаров.

Своеобразният празник на духовността завърши с голямо задоволство от чутото и претърпяното и специфични благодарности към регионалния шеф за гостоприемството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР