С подписка граждани на Асеновград искат възстановяване на една от

...
С подписка граждани на Асеновград искат възстановяване на една от
Коментари Харесай

В Асеновград искат възстановяване на заличена пешеходна пътека

С подписка жители на Асеновград желаят възобновяване на една от пешеходните пътеки при кръстовището сред улиците „ Цар Иван Асен II “ и “Арда”. На мястото зебра имаше преди да бъдат осъществени ремонтните действия, по отношение на плана за Воден цикъл в града. Актуална пешеходна пътека е ситуирана и на към 35 метра по-надолу – при постройката на Стария съвет. Инициаторите на подписката се аргументират с това, че колите минават с висока скорост през тази част на улицата, а зоната е прекомерно оживена. Асеновградчани от квартала описват, че откогато пешеходната пътека е заличена, постоянно се случва коли внезапно да набиват спирачки, поради погрешно пресичащи платното пешеходци.
В рамките на два дни подписката е подкрепена от близо 200 души. Преди да бъде заличена, пешеходната пътека на това място в Асеновград се е употребила повече от 40 години, обясниха локални поданици. Гражданските подписи ще бъдат входирани към Общинския съвет в града. Пешеходната пътека на кръстовището сред улиците „ Цар Иван Асен II” и “Арда” не е възобновена, след привършване на дейностите по Водния цикъл в региона, защото не е включена в Генералния проект за организация на придвижването в Асеновград.
Желанието на хората, организирали протестната петиция, би могло да бъде изпълнено, разясниха от управлението на града. Местната администрация се ангажира да насочи искане за изменение на Генералния проект, което ще даде опция да се обезпечи безвредно и различно място за секване на пешеходците на въпросното кръстовище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР