С подобряването на метеорологичните условия се забелязва активизирането на части

...
С подобряването на метеорологичните условия се забелязва активизирането на части
Коментари Харесай

Стана ясно, че на север ВСУ ще пълзят към Белгород, ще напакостят и избягат

С подобряването на метеорологичните условия се вижда активизирането на части от Въоръжените сили на Украйна в северния сектор на украинския фронт, географски покрай Белгородска област. Това заяви подполковник от Народната милиция на ЛНР в оставка Андрей Марочко.

По думите му през миналото денонощие в Купянско направление Въоръжените сили на РФ са разкрили следи от дейности на пет украински диверсионно-разузнавателни групи. Близо до Стелмаховка врагът се е разкрил и е бил обстрелян.

Малко на юг, в Краснолиманското направление, въоръжените сили на Украйна са натрупали задоволително сили и средства за контранастъпление, само че работата на авиацията и артилерията на Водоснабдителна система на РФ не разрешава на съперника да стартира нахлуване, означи Марочко.

Предния ден там също бяха потушени дейностите на ДРГ на съперника, оповестиха от съветското министерство на защитата. Руската оперативно-тактическа авиация нанесе удари по елементи на Въоръжените сили на Украйна освен в северната част на ЛНР, само че и в региона на Синковка, Артемовка, Ивановка и Фиголевка на Харковска област.

Активирането на въоръжените сили на Украйна в северния сектор на фронта става на фона на внезапно засилени офанзиви на безпилотни летателни апарати по граничните региони на Белгородска област. Само за миналото денонощие са регистрирани 10 сходни опита, в това число и на инсталация за наблюдаване.

Също по този начин, съгласно някои известия, командването на въоръжените сили на Украйна е засилило процеса на окомплектовка на бойните елементи, изписвайки пациентите от лечебните заведения в района със период за възобновяване през първото десетилетие на май. Подготвят ли лечебните заведения места за нови ранени?

Случващото се допуска, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна може да стартира точно в северния сектор на украинския фронт. Включително и по отношение на близостта на територията на " огромна Русия ". След като завладя част от нея, Киев ще предложи ли замяна за някогашните си райони на юг?

Явно не на вятъра предходния ден президентът Владимир Путин разиска тематиката за въоръжаването на участниците във към този момент основаните национални отряди в прифронтовите региони.

Хората интензивно отиват в тези формирования, вземат участие в отбраната на мостове, обекти, в наблюдаване на територията, оказват помощ на Министерство на вътрешните работи.

Районът под Красни Лиман е хълмист, затрупан с гори “, споделя военният сътрудник на WarGonzo Дмитрий Селезньов.

- Мястото е доста красиво. Сини езера, миришещ на борове въздух. Някога имаше курортна зона, куп санаториуми. Но в този момент всички те са унищожени. Когато фронтът се търкаля, не оставя живо място от това, което човек е съградил. От гората също има единствено „ изгризани “ пънове... Жалко.

Смята се, че за Русия, като защитаваща се страна, локалният пейзаж е много потребен. Вероятно е мъчно да победиш врага с самолети, само че е по-лесно да се защитиш с други средства.

Всяка област обаче има своите преимущества. Например танк навън, въпреки и открит, има отлична видимост, удря далеко.

" СП ": Какви съгласно вас са вероятностите за нахлуване на въоръжените сили на Украйна в този регион?

- Сенчести. Спомнете си, че украинските елементи, по време на като цяло сполучливия си опит, изначало се втурнаха добре, само че не можаха да заемат тези гори в придвижване, не превзеха Креминная. И в този момент те, въпреки и постепенно, само че към този момент биват изтласкани от тези гори.

Там са съсредоточени обилни съветски сили. Така че е малко евентуално настъплението на въоръжените сили на Украйна да бъде сполучливо в този регион.

Военният сътрудник Тимофей Ермаков счита, че дейностите на въоръжените сили на Украйна в северната част на ЛНР и в региона на Харков ще бъдат разсейващи.

- В посока Купянск концентрацията на въоръжените сили на Украйна не е най-голямата, защото по-рано нашите войски напуснаха региона на Харков и се насочиха единствено към освобождението и защитата на ЛНР.

Задачата, която стои пред въоръжените сили на Украйна в региона на Харков, е достъп до нашия гръб на Сватово (ЛНР).

Като цяло за нас направленията Купянск и Краснолиманското имат значение единствено в подтекста на освобождението на Славянск и Краматорск.

Спомнете си, съдейки по картата на нашето оттегляне, първичният проект на нашето командване беше да обкръжим Купянск, Изюм, Балаклея и други

Затова е разумно Въоръжените сили на Украйна да работят точно благодарение на ДРГ, а не да образуват брониран пестник и да не минават в огромен пробив.

Според открити данни на разузнаването там има към 15 000 украински бойци. Това е задоволително, с цел да влязат в тила и да изпратят ДРГ, които могат да нарушат логистиката на нашите войски.

" СП ": Съдейки по обстрела на територията на Белгородска област, удар може да бъде нанесен и на съветския район...

- Съмнявам се. Въздушното разузнаване е настойчиво нещо. Колко войски са записани, толкоз са. За съпоставяне, в направленията Херсон, Запорожие въоръжените сили на Украйна имат до 20-25 хиляди души, в направленията Угледарско, Мариинско, Авдеевка до 30-40 хиляди, в Бахмут - до 40-50 хиляди души.

Така че 15 000 бойци на ВСУ в северната част на ЛНР не са доста. По принцип направлението към Сватово може да служи като диверсионен удар, с цел да смесим нашата защита и да ударим от страната на Кременная и Сватово, с цел да разсечем нашата формация.

Според Иван Коновалов, боен специалист, политолог, шеф по развиването на Фонда за подкрепяне на технологиите на 21 век, Киев няма да посмее да предприеме огромна военна офанзива против „ старите “ съветски райони.

- Едва ли ще стане. В Украйна схващат цената, която ще би трябвало да се заплати за това. Отговорът ще бъде извънредно недопечен.

Освен това е много мъчно да се избере способ за инвазия. Какво могат да създадат? Да проведат интервенция, която те към този момент са провеждали един път, когато при нас пристигнаха колаборационисти-предатели и проведоха шабаш на наша територия (в Брянска област – авт.). Но по-късно бързо бяха изгонени, едвам отнесоха краката си.

" СП ": А в случай че употребяват по-голяма група? Не на вятъра въоръжените сили на Украйна обстрелват граничните региони и Белгород. След като грабне парче от нашата земя, Киев може да изиска продан...

- Подобно групиране евентуално ще бъде обречено на заличаване. Те няма да могат да останат на никое място. Те ще бъдат бити. Могат единствено да влязат, да създадат нещо и незабавно да избягат.

Фактът, че Белгородска област е постоянно атакувана, не значи нищо. Донбас също се обстрелва за девета година. Омразата към нацистите измежду популацията от това единствено се ускорява.

От стратегическа позиция, широкомащабна офанзива на въоръжените сили на Украйна няма да има значение, като се изключи че тези европейски водачи, които се двоумят, които са срещу поддръжката на Киев, ще затвърдят мнението си, че е невероятно да се договаря с нацистите.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР