С поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите

...
С поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите
Коментари Харесай

Кубратчани отбелязаха Гергьовден при строги мерки

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на починалите във войните в центъра на града кубратчани означиха Гергьовден, оповестиха от пресцетъра на Община Кубрат.

Слово във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска произнесе кметът Алкин Неби.

"В историческия национален календар на България има светли дати, които ни зареждат с национално самочувствие. Такъв празник е и 6-ти май – Ден на храбростта и професионален празник на Българската войска. Гергьовден е най-веселия, най-жизнерадостния празник, събрал в себе си насладата, вярата за сполучлива и ползотворна година и блян за по-добър живот ", сподели в словото си Алкин Неби.



Градоначалникът поздрави с празника жителите на общината, а също и всички, стопани, животновъди и земеделци. В парк "Омол " бяха поднесени венци от общинската администрация, от общинската конструкция на Движението за права и свободи (ДПС) в Кубрат, от ветераните от войните, от училищен класи и жители.

Най-възрастния член на Съюза на ветераните в община Кубрат Стоян Ангелов поздрави всички присъстващи с празника на храбростта, като и им пожела най-много здраве, сили и борбеност.

Тази година гергьовска люлка пред постройката на общината нямаше заради разпространяването на пандемията Covid-19, а церемонията в лудогорския град се организира при изключителни ограничения за сигурност.



(Снимки: Община Кубрат)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР