С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил

...
С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил
Коментари Харесай

Шумен почете Левски и Освобождението

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски шуменци отдадоха респект на Апостола на българската независимост, роден преди 185 години. В същия ден Шумен празнува и 144 години от освобождението си. Ритуалът стартира с рецитал на деца от литературния клуб " Сладкодумци " и продължи със слово на доктор Милена Георгиева.

" Много пъти в нашата история сме имали потребност от водач като него, който да ни показва пътя. Той ни сподели на дело по какъв начин се повежда народ – " с смелост и неизменност ". Малцина бяха тези, които още тогава схванаха, че тази цел стои над дребните противоборства и над несгодите. Дано го разберем ние в този момент, тъй като и през днешния ден идеята ни е обединяване. Кауза, съизмерима с България ", уточни Георгиева пред пристигналите да отдадат респект. Във Военния клуб се състоя и празничен концерт на Градския духов оркестър " Михаил Биков ".

На церемонията участваха кметът на Шумен Любомир Христов, регионалният шеф доктор Владимир Йолов, ръководителят на Общинския съвет Ася Аспарухова, представители на общинската и регионалната администрация, политически организации, културни, просветителни институции и жители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР