С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летците

...
С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летците
Коментари Харесай

Мирно небе си пожелаха военните авиатори за своя празник

С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летците и парашутистите в София Българските военновъздушни сили означиха своя професионален празник. На тържествената гала участваха президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, ръководителят на парламентарната Комисия по защита Константин Попов, командващия Военновъздушни сили ген.-майор Цанко Стойков, доста военни, военни аташета и ветерани.
 
 Празник на Военновъздушни сили

Здраве, сили и доста сила пожела президентът на всички летци, с цел да се оправят с провокациите по пътя на тяхната благородна задача.
 
 Празник на Военновъздушни сили DarikNews.bg Иван Лазаров

„ Трансформацията и рационализация на Военновъздушни сили и въобще на въоръжените сили не е еднократен политически акт. Той не се изчерпва с покупката на техника и въоръжение. Това е комплициран, многообхватен развой. Той изисква извънредно умело управление и аз чакам държавното управление да осъзнае с какво в действителност се е заело и да извършва всички нужни дейности, от които зависи една сполучлива рационализация “, съобщи Радев.

„ От Одринската цитадела до през днешния ден, Българските военновъздушни сили извършват дълга си към родното небе. Непрекъснато се стремят да се усъвършенстват в името на най-значимата си задача – отбрана на националния суверенитет “, сподели в тържественото си слово командирът на Военновъздушни сили ген.-майор Цанко Стойков.-->
 
 Празник на Военновъздушни сили DarikNews.bg Иван Лазаров

Той увери, че всички военни летци осъзнават голямата си отговорност пред сънародниците си като пазач на родното небе .

Денят 16 октомври е мотив за национална горделивост , тъй като на него, преди 107 години, двама български военни летци принуждават Европа да подпише първия си военен въздушен диплом. В небето над Одрин поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев за първи път в действителна конюнктура употребяват самолета като бойно средство.

Няколко години по-късно дата е публично оповестена за Празник на авиацията и Военновъздушните сили.
 
 Празник на Военновъздушни сили DarikNews.bg Иван Лазаров

 Празник на Военновъздушни сили DarikNews.bg Иван Лазаров
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР