--> С подкрепата на Филип Морис България Технологии Д-р Бейкър:

...
--> С подкрепата на Филип Морис България Технологии Д-р Бейкър:
Коментари Харесай

Д-р Бейкър: Устройствата с нагряване на тютюн не са електронни цигари

 --> С поддръжката на Филип Морис България Технологии Д-р Бейкър: Устройствата с нагряване на тютюн не са електронни цигари IQOS е единственият артикул с нагряване на тютюн, получил досега позволение от Агенцията по храни и медикаменти в Съединени американски щати (FDA) за продажба на американския пазар 4 декември 2019, 15:53  Д-р Бейкър: Устройствата с нагряване на тютюн не са електронни цигари
IQOS е единственият артикул с нагряване на тютюн, получил досега позволение от Агенцията по храни и медикаменти в Съединени американски щати (FDA) за продажба на американския пазар. Това стана в края на април тази година, като в процеса на изследване производителят „ Филип Морис Интернешънъл” е показали научно досие от близо 2 милиона страници. Само аерозолът от използването на IQOS е тестван над 32 000 пъти, както от компанията, по този начин и от самостоятелни организации и регулатори като Американската организация по храни и медикаменти FDA и Германския център за оценка на риска BfR. Това разгласи доктор Жизел Бейкър, световен шеф за научните проучвания във „ Филип Морис Интернешънъл”на среща с медии в България.

„ Всички научни проучвания на „ Филип Морис Интернешънъл” се организират според насоките на Агенцията по храни и медикаменти в САЩ”, съобщи доктор Бейкър във връзка на полученото позволение за продажба в Съединени американски щати. „ Компанията има създадена 7-стъпкова научна стратегия, която изследва химията и физиката на аерозола, формиран при използването на устройството. Резултатите от извършените до момента 18 неклинични и 10 клинични изпитвания демонстрират, че при използването на IQOS се отделят приблизително до 95% по-малко нездравословни субстанции в сравнение с в цигарения пушек и няма твърди въглеродни наночастици. Данните от лабораторните модели демонстрират, че аерозолът от IQOS е доста по-слабо отровен от дима от една референтна цигара. Намалението на излъчванията на нездравословни субстанции води надлежно до понижено излагане, следено при пълнолетни пушачи, които са минали изцяло на IQOS”, уточни доктор Бейкър.

Тя показа и Модел за оценка на въздействието върху публичното здраве (Population Health Impact Model), създаден от „ Филип Морис Интернешънъл” и презентиран пред Американската организация по храни и медикаменти, който предвижда какъв би бил резултатът върху публичното здраве, в случай че всички пушачи в Съединени американски щати преминат към бездимни артикули.

Моделът разкрива, че при цялостното прекъсване на пушенето в страната за интервал от 20 години, смъртността би намаляла с 26%, което се равнява на 935 хиляди души. Съответно, в случай че продуктите с понижен риск като устройствата IQOS заменят изцяло цигарите в границите на 2 десетилетия, смъртността би се намалила с до 780 хиляди души.

„ В цигарения пушек има хиляди субстанции, от които над 100 са потвърдено канцерогенни. Също по този начин при вдишването му човек поема над половин трилион твърди частици. Ето за какво в действителност се опитваме да окуражим пълнолетните пушачи изцяло да преминат към устройствата с нагряване на тютюн, в случай че не могат да спрат пушенето. Така ще избегнат вдишването на твърдите частици и нездравословните субстанции, които се съдържат в цигарения пушек. Всеки път, когато пушите, тези твърди частици се натрупват в белия дроб. И с цел да намалите излагането си на нездравословните отрови в дима, би трябвало да спрете да го поемате. При устройствата с нагряване, тъй като няма горене, няма и твърди частици в аерозола”, разясни доктор Бейкър. Тя акцентира, че продуктът на „ Филип Морис Интернешънъл” е ориентиран единствено към пълнолетните пушачи и че най-хубавото, което могат да създадат е да спрат въобще използването на никотинови артикули.

Какъв е резултатът от прекосяването към устройствата с нагряване спрямо елементарните цигари?

„ Излагането на пушача на доста от нездравословните субстанции в цигарения пушек, като да вземем за пример въглеродния монооксид, понижава при прекосяването към IQOS съвсем до същите равнища, както при отвод от тютюнопушенето. Това е по този начин, тъй като при устройствата с нагряване е отстранено горенето на тютюна. Пушачите, които минават напълно към IQOS са изложени на приблизително с 95% по-малко нездравословни субстанции спрямо цигарения пушек. ”, разясни доктор Бейкър, само че акцентира, че IQOS съдържа никотин, който води до пристрастяване, както елементарните цигари и използването му не е без риск.

Как регулаторният орган – Агенцията по храни и медикаменти, издаде позволение за продажба на IQOS в Съединени американски щати?

„ Обичайно знаем, че нездравословните субстанции се съдържат в цигарения пушек или аерозолът, който се вдишва. Ето за какво беше значимо да изследваме състава на аерозола от IQOS и открихме понижение на нездравословните субстанции до 95% спрямо дима от референтна цигара. След това изпратихме резултатите до Американската организация по храни и медикаменти. В допълнение изпратихме и други изследвания. Сред тях са проучване на излагането на аерозола от устройството с нагряване. Също и проучване за шестмесечен интервал, в което се наблюдава по какъв начин се трансформират биомаркетите на хора, които са спрели да пушат елементарни цигари и са минали напълно към IQOS. Резултатите от проучванията са доста окуражаващи”.

Как прекосяването на IQOS се отразява на пушачите?

„ Ако пълнолетните пушачи преминат напълно към устройствата с нагряване, се следят промени в позитивна посока, които,разбира се, лишават време. Знаем, че отрицателните резултати, свързани с тютюнопушенето, се демонстрират по-сериозно с придвижване на възрастта. Рискът от болести, свързани с пушенето, нараства с възрастта, тъй като механизмите в тялото се трансформират в отрицателна посока. Но в случай че пушачът премине напълно към устройство без горене, като IQOS, се следи понижаване на този риск, спрямо продължителната приложимост на стандартни цигари.

За сърдечносъдовите болести при прекъсване на пушенето би трябвало да минат сред 5 и 10 години, с цел да намалее на половина риска, породен от пушенето. Но за рака на белите дробове – повече от десетилетие. При по-младите се случва даже по-бързо. Но за тези, при които клетките към този момент са мутирали под въздействието на цигарения пушек, намаляването на риска лишава по-дълго време.

Знаем, че лекарите предлагат прекъсване на пушенето преди интервенция. Но това би трябвало да стане най-малко 4 седмици по-рано, тъй като отводът от цигарите поражда стрес и води до редица промени в тялото, някои от които могат да са в отрицателна посока в кратковременен проект, преди да стартира възобновяване. Най-добре е човек да спре напълно пушенето и да преодолее напрежението.

По отношение на прекосяването към устройства като IQOS, ние окуражаваме пълнолетните пушачи да спрат изцяло стандартните цигари. Причината е, че използването при двата продукта е изцяло друга, поради неналичието на горене и процеса на поемане. И открихме, че за хората, които преминат изцяло към IQOS, е по-малко евентуално да се върнат назад към пушенето на цигари.”

До какви резултати може да докара прекосяването от цигари към IQOS?

В процеса на цялостно прекосяване към продукта някои консуматори споделят, че усещат сухота в гърлото. Това нормално се дължи на другата мокрота в парата от IQOS спрямо цигарения пушек.

Освен това някои пушачи споделят, че при прекосяването към устройствата с нагряване се появява кървене на венците. Това, в действителност, е постоянно срещана реакция при цялостното прекъсване на пушенето. Реакцията се дължи на подобряването на кръвообращението и оздравяването на венците.

При елементарните цигари устата е изложена в най-силна степен на горещия отровен пушек. Това води до физиологични промени. Венците се удебеляват, а притокът на кръв към тях понижава. Наблюдава се и пожълтяване на венците. Този развой провокира появяването на неприятен мирис и в последна сметка може да докара даже до загуба на зъби при някои пушачи.

Но както, когато човек спре да пуши, по този начин и при прекосяването към устройства с нагряване като IQOS, кръвоснабдяването на венците се възвръща и това може да провокира кървене. То нормално отшумява за няколко месеца. Ако това не се случи, това може да е знак за неизлекувано преди инфектиране или заболяване и се постанова обзор при стоматолог.

Разбира се, най-хубавият вид е въобще да не пушите. Когато спрете пушенето, вредите върху белите дробове към този момент са налице, само че се забавя утежняването им. Ако не пушите, най-добре е изобщо да не стартирате използването на тютюневи продукти”, безапелационна е доктор Жизел Бейкър.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза  --> С поддръжката на Филип Морис България .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 Минималната заплата става 610 лева, подвигат възрастта за пенсия в ДАНС и НСО  1 Няма да има преизчисляване на пенсиите  1 Запазват размера на майчинските и през 2020г.  1 Окончателно: 250 лева минимална пенсия от 1 юли следващата година --> Пaрите ни  Минималната заплата става 610 лева, подвигат възрастта за пенсия в ДАНС и НСО Минималната заплата става 610 лева, подвигат възрастта за пенсия в ДАНС и НСО  Няма да има преизчисляване на пенсиите Няма да има преизчисляване на пенсиите  Запазват размера на майчинските и през 2020г. Запазват размера на майчинските и през 2020г.  Окончателно: 250 лева минимална пенсия от 1 юли следващата година Окончателно: 250 лева минимална пенсия от 1 юли следващата година Не пропускай  Откраднаха част от коледната декорация на София Откраднаха част от коледната декорация на София  Сняг и мраз, каква е ситуацията в страната Сняг и мраз, каква е ситуацията в страната  <br> сподели дребната си дъщеричка <br>
сподели дребната си дъщеричка
 <br> Холивудските <strong> двойки </strong>, които останаха <strong> дружно </strong> макар славата <br>
Холивудските двойки , които останаха дружно макар славата
Последни  <p><strong>Александър Петров</strong> и неговите прелестни картини</p> Александър Петров и неговите прелестни картини  Д-р Бейкър: Устройствата с нагряване на тютюн не са електронни цигари
С поддръжката на Филип Морис България
Д-р Бейкър: Устройствата с нагряване на тютюн не са...  <p><span class= Зима е, бъдете деликатни! Вижте тези произшествия в леда  Филмът за Кристо „ Да вървиш по вода “ потегля в кината Филмът за Кристо „ Да вървиш по вода “ потегля в кината  <p>Цените на батериите са паднали с 87% по отношение на 2010 г.</p> Цените на батериите са паднали с 87% по отношение на 2010 година  Още 16 млн. лева за МиГ до новите Ф-16 Още 16 млн. лева за МиГ до новите Ф-16  алекс раева Алекс Раева сподели дребната си дъщеричка  Доклад: Пазарът на секс услуги у нас се разраства Доклад: Пазарът на секс услуги у нас се разраства  Вълчев: Промяна на изпитите, даваме познания, не умения Вълчев: Промяна на изпитите, даваме познания, не умения  БАБХ на митинг за почтено възнаграждение и труд БАБХ на митинг за почтено възнаграждение и труд  Куче Куче на 18 хиляди години слага доста въпроси пред...  <p><strong>Книгите</strong>, които да прочетем през <strong>декември</strong></p> Книгите, които да прочетем през декември  Архив Радиотелескоп зад Луната ще учи ранната Вселена  Минималната пенсия става 250 лв. Минималната пенсия става 250 лв.  <p>Холивудските <strong>двойки</strong>, които останаха <strong>заедно </strong>въпреки славата</p> Холивудските двойки, които останаха дружно макар...  Мартин Зайранов Млад български гений впечатлява света с музика  Катастрофа с глиган на Катастрофа с глиган на " Тракия " приключи с акт  Спас Гърневски Скандал в Народното събрание поради "Червени...  <p style= Деси Радева с родолюбив жест в Лондон  <p>Езеро се<strong> изпразни за няколко часа</strong> в Гренландия</p> Езеро се изпразни за няколко часа в Гренландия Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж на междинна възраст си седял в крайпътно заведение, когато влезнали трима рокери. Първият отишъл при мъжа и угасил фаса си в чинията му. Вторият… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българското разпятие, което изумява света (СНИМКИ)  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen Водещи вести  Вълчев: Промяна на изпитите, даваме познания, не умения Вълчев: Промяна на изпитите, даваме познания, не умения  <p><span class= Зима е, бъдете деликатни! Вижте тези произшествия в леда  Доклад: Пазарът на секс услуги у нас се разраства Доклад: Пазарът на секс услуги у нас се разраства  <p style= Деси Радева с родолюбив жест в Лондон  <p>Езеро се<strong> изпразни за няколко часа</strong> в Гренландия</p> Езеро се изпразни за няколко часа в Гренландия  Катастрофа с глиган на К
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР