С подготовката на въвеждането на руски вариант на китайския социален

...
С подготовката на въвеждането на руски вариант на китайския социален
Коментари Харесай

Русия обмисля въвеждането на социален рейтинг за своите граждани

С подготовката на въвеждането на съветски вид на китайския обществен рейтинг работи компания, профилирана върху обработката на BigData данните. Засега нейното име не се оповестява.

В обществените мрежи се появи информация, че в РФ се създава компютърна система за обществен рейтинг по прилика със системата, която към този момент работи в редица китайски райони . Като информация за голямата база данни ще се употребява обществена информация – обществени мрежи, изявления в медиите, разгласи за продажби на артикули, мнения за съответния човек, форумите, уеб страниците и така нататък Системата ще бъде допълнена и с базите данни за нарушаванията на закона – позволени ПТП, арести, контактуване с задържани, административни нарушавания, описи с банкови длъжници и други сходни.

В последна сметка всеки жител на Руската федерация ще получи обща оценка, в която е регистрирана неговата евентуална социална и престъпна заплаха. Според думите на разработчиците, към този момент тази система няма да се употребява за сформиране на политическия рейтинг на руснаците, само че ще бъде изключително потребна за банките, застрахователните организации, образователните заведения, наемателите и други.

Системата за обществен рейтинг бе въведена в Китай през 2010 година, а през 2014 година тя стартира да се употребява всеобщо. В взаимозависимост от държанието и постъпките на всеки китайски жител се образува един обща бал. Колкото е по-висок този бал, толкоз е по-висок общественият рейтинг на китаеца. Хората с невисок рейтинг не могат да аплайват за влиятелна работа, нямат право да употребяват бърз превоз, не могат да учат в редица образователни институции и т.н.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР